Gündem
14 Şub 2012 12:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:20

MEDYA OKULU 2012 BAŞVURULARI BAŞLADI‏!

Medya Derneği ve İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Medya Okulu için başvurular başladı.

Medya Derneği ve İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliği ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Medya Okulu için başvurular başladı. Program 7 hafta sürecek. İlk ders 31 Mart'ta.

Medya Okulu'nun amacı, farklı türdeki medya araçlarının çalışma biçimlerinin ve medyadaki editöryel önceliklerin anlaşılmasına yardımcı olmak. Toplam 7 hafta sürecek Medya Okulu Eğitim Programı'na medyayı profesyonel olarak tanımak isteyen ve sektörde kendini geliştirmek isteyen herkes başvurabilir. Bu sene uygulamalı olarak gerçekleştirilecek ve katılımcıların gruplara bölünerek haber dosyası hazırlayacağı programın kontenjanı 50 kişiyle sınırlı. 31 Mart'ta başlayıp, katılımcıların hazırladıkları haber dosyalarını 12 Mayıs'ta sunmalarıyla sona erecek olan eğitim programı, her cumartesi İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Altunizade Yerleşkesi'nde 12:00 ile 16:00 saatleri arasında, Türkiye'nin önde gelen gazetecileri ile medya yöneticilerinin eğitmenliğinde gerçekleştirilecek.

Sektöre kalifiye eleman kazandıracak

Medyadaki değişimi anlamak, haberciliğin temellerini kavramak, gazete, dergi, radyo, televizyon ve internet yayıncılığının işleyişini öğrenmek, yeni medya araçlarını tanımak ve basın özgürlüğü ile medya etiği konularında bilgilenmek isteyenlerin başvurabileceği programa eksiksiz katılanlara sertifika verilecek.

Medya sektörüne kalifiye eleman kazandırmayı hedefleyen bu programa başvurmak isteyenlerin bir özgeçmiş ve neden bu programa katılmak istediklerine dair 200 kelimelik bir yazı ile ön kayıt yaptırmaları gerekiyor.

7 Haftalık Kurs Ücreti : 300 TL

Son Başvuru Tarihi: 2 Mart 2012, saat 17:00

Önkayıt için:
Neden bu programa katılmak istediğinize dair bir ön yazı ve CV'nizi, medyaokulu@medyadernegi.org adresine göndermeniz gerekiyor.

Başvurunuzu, Medya Derneği'nin Facebook sayfasından da yapabilirsiniz:
Facebook.com/medyadernegi

Ders başlıkları:

Gazetecilik Etiğine Giriş, Haber Yazma Teknikleri, Söyleşi / Röportaj Teknikleri, Ajans / Son Dakika ve İnternet Haberciliği, Tematik Radyoculuk, Gazete Yöneticiliği, TV Programcılığı, Felaket Zamanlarında Gazetecilik, Ankara Gazeteciliği, Dış Haberler, Ekonomi Haberciliği, Yazı İşleri, Adliye Muhabirliği, Spor Muhabirliği, Magazin Muhabirliği, Araştırmacı-Soruşturmacı Gazetecilik, Gazeteciler için Sosyal Medya Araçları, Yurttaş Gazeteciliği, Gazeteciler için Mobil Teknolojileri, Görüntü ve Kamera Teknikleri, Sayfa Tasarımı, Dergi Haberciliği, Fotoğraf

ETİKETLER
#medya okulu #başvuru