Televizyon
22 Eki 2012 22:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

MEDYA MAHALLESİ'NİN ADI DA DEĞİŞEBİLİRDİ!

Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'e konuk olan Akif Beki, Medya Mahallesi'nde Ayşenur Arslan ile çalışmasının perde arkasını anlattı.

Şarkıcı Zara ile yaşadığı evlilikten, Zaza kimliği nedeniyle yaşadığı baskılara, gazetecilik geçmişinden Başbakan’la çalıştığı yıllara kadar bir çok konuda konuşan Akif Beki "bugün artık hayalimi yaşıyorum. Başkaları yayın yönetmenliği ya da yüksek bürokratlık ister ama ben hep televizyonda program yapayım, gazetede yazayım diye hayal ederdim, ikisini de yapıyorum" dedi.

MEDYA MAHALLESİ’NİN ADI DA DEĞİŞEBİLİRDİ

"95’den beri bir şekilde televizyonda olan biri insanım. Bu sezon da televizyonda bir iş yapıyorum. CNN Türk yönetiminden bir teklif aldım. Seçeneklerden ilki ve biri Ayşenur Arslan’la Medya Mahallesi’ni yapmaktı. Hatta başka bir isimle de olabilirdi o. Yani isim de değişiklik de konuşulmaya açıktı. Ya da başka bir şey de yapabilirdim. Diğer seçeneklere yönelmedim bile. İçinden geçtiğimi konjüktürde muhalif sesler susturuluyor diye tartışmalar var. Haklı haksız yapılıyor bu tartışma hatta bir istismar alanına dönüşüyor bu alan. Bana da yüklenen bir anlam var geçmişte yaptığım işten geldiğim yerden kaynaklı. O nedenle herkesin kendini ifade ettiği bir program olsun istedim ve Ayşenur Arslan’la program yapmak istedim."

RAKI SOFRASINDA SİYASET KONUŞMAYI İLK CHP’DE GÖRDÜM

"İşe politika muhabiri olarak başladım. İzlediğim ilk parti de CHP idi. Benim için çok eğitici oldu. Kendim gibi olmayan insanlar tanıdım. Şimdi eleştiri olarak algıyalacaklar o yüzden kaçınıyorum söylemekten ama akşam rakılı sofralarda siyaset konuşulması orda tanık olduğum bir şeydi. Rakılı sofralarda siyaset düşünmedim değil ama bu kadar iç içe, bir ritüel gibi.... Yani CHP nin etkinliklerinden masalarda rakı bir ritüelin parçasıdır mesela. Rakının nostaljik manevi bir tarafı da var sanırım onlar için. Yani sembolik bir değeri de var."

BİR ZAZA OLARAK ÖTEKİLEŞTİRİLDİĞİM ANLAR OLDU

"Bir zaza olarak ötekileştirilmiş hissettiğim anlar da oldu. İlkokul aklıyla beni dışlayan arkadaşlarım da oldu. Şivemden dolayı. O ’’nörüyon?’’ diyor konuşan arkadaşlar benim türkçemle dalga geçerlerdi. Sünni olarak da ötekileştirildiğim odu. Kurban bayramına gidiyoruz değil mi ? Kurbanını kesersin derisini istediğin yere verdirmezler. İlla Türk Hava Kurumuna vereceksin. Polisle kovalamaca oynarsın her bayramda bizim çocukluk neşemiz oydu. Asıl mesele şu ben istediğim yere vermek istiyorum sanane arkadaş? Başka yere vermek suç almak suç toplamak suç. Benim tanıdığım bir sürü üniversiteli abiler vardı onları alır götürürdü polis. Sırf kurban derisi topladığı için. Bunların hepsini yaşayarak geldim."

AKİF BEKİ, ZARA İLE EVLİLİK HAYATINDA ZORLANDI MI?

Bir kız çocuğu beklediklerini belirten Akif Beki, Zara ile evliliğine dair çok özel açıklamalar yaptı:
Zara bir sanatçı doğru. Fakat aynı zamanda çok iyi bir ev kadını. O da benim gibi evlilik insanı, aile insanı. Bana bir sanatçı ile evli olmanın zorluğunu yaşatmadı. Dışarıda tanınmak bilinmek de çok yabancı olduğum bir şey değil. Aşinayım kısmen ona. Tabi eşimle böyle bir durumu sokakta yaşamak nasıl diye sorarsanız şimdiye kadar zorlanmadım. Zara da bu konuda özenli.