Gündem
01 Kas 2010 11:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

MEDYA KRİTİK'TE FEHMİ KORU İLE DOĞAN SATMIŞ ARASINDA YANDAŞ MEDYA KAVGASI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Habertürk'te Medya Kritik programına katılan Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru ile programın sunucusu Doğan Satmış arasında "yandaş medya" polemiği yaşandı.

Programda Oktay Ekşi’nin istifasıyla sonuçlanan gelişmeleri yorumlayan Koru, şunları söyledi:

"İnsanlar yaşlanınca daha çekilmez ve huysuz oluyor, etrafa daha karamsar bakıyorlar. Belli bir yaştan sonra günlük politika yazmamaları lazım.

"Geçmiş dönemde çok etkin görevlerde bulunanlar bugün kenara çekilmiş durumda. Çiller, Yılmaz gibi. Bunu aynı sürecin medyaya yansıması olarak algılamamız lazım.

"Yaklaşık 7-8 yıl önce Oktay Ekşi meslekteki 50. yılını kutladı. Daha o zaman geri çekilmesi gerekiyordu. Benim yaşımdan daha fazla yıldır gazetecilik yapan bir insan. Bu kadar uzun yıllardır içinde olunca hiçbir şekilde geri çekilmeyecek gibi bir izlenim verdi.

"Bir patron bize o köşeyi veriyor burayı yaz diye. Yazdığınız yazılarla olan biteni doğru yorumlayamıyorsanız...

Türkiyede kemikleşmiş bir iktidar var, anayasaya bürokrasiye ve basına hakim. 60’tan sonra böyleydi. Öncü diye bir gazete çıkardılar. Kimler yazıyordu kimler haber müdürüydü bir bakın. Onların bugün eski etkin konumlarını kaybetmelerinden daha doğal bir şey olamaz."

Koru "Oktay Ekşi, bu yaşa kadar yazmakta ısrar etmemeliydi.. Ancak istifası düşündürücü oldu.. Yine de başyazarlıktan istifa edip, yazar olarak kalmasını isterdim.." dedi..

DOĞAN GRUBU’NDAN TEKLİF ALDI MI?

Fehmi Koru, Ahmet Tezcan’ın "Size Doğan Grubu’ndan teklif geldi mi?" şeklindeki soruya ise "Hayır gelmedi çünkü edemezlerdi benim o gruba geçmeyeceğimi bilirlerdi.. Bu saatten sonra da gelse zaten orada yazmam" şeklinde yanıt verdi..

HÜRRİYET’E ÇAKTI, ESKİ HÜRRİYETÇİ DOĞAN SATMIŞ BAKTI!

Fehmi Koru, Hürriyet’in gerçek bir yandaş gazete olduğunu iddia ederken, eski Hürriyetçi Doğan Satmış’ın susurak dinlemesi dikkat çekti..

Koru "Yandaş medya nedir, asıl yandaş medya her dönem iktidarın yanında olan gazetedir. Hürriyet 20 yıl boyunca merkez iktidarların yanındaydı.. Anavatan iktidarda iken yanında duran, onun eski genel yayın yönetmeninin soyadına bir "Ş" harfi eklenerek "Özköşk" yazılan gazete her dönem yandaş gazetedir.. " dedi..

Hürriyet’te yazarılk ve okur temsilciliği yapmış olan Doğan Satmış, Koru’nun sözlerini büyük bir şaşkınlık içinde dinlerken hayli bozulduğu gözlendi..

Satmış, daha sonra karşı saldırıya geçerek "Sizin aylık gelirinizin 105 bin TL olduğu iddiaları var neler söyleyeceksiniz?" dedi.."Para sorularını sormak doğru değil.Ben size soruyor muyum?" diyen Koru o kadar kazanmadığını TRT’den ise para almadığını savundu..

Satmış, yeni bir hamle yaparak, Yeni Akit gazetesi yazarı Hasan Karakaya’nın oldukça küfür dolu bir yazısını okuyarak "Peki Oktay Ekşi iktidar baskısıyla tasfiye ediliyorsa bu isimler neden tasfiye edilmedi" diye sordu..

Koru da "Ekşi’yi tasfiye eden mekanizma ile Karakaya’yı değerlendiren mekanizma farklı.. Bunu bana değil çağırın Karakaya’yı ona sorun" dedi..


MEDYARADAR- ÖZEL