Teknoloji
25 Haz 2020 13:35 Son Güncelleme: 25 Haz 2020 14:40

Medya için flaş gelişme! Google kaliteli içeriğe para ödeyecek

Google'ın onlarca ülkede pek çok yayın kuruluşuyla içerik satın alınması için görüşmeler yaptığını duyuran Gazeteci Nalan Koçak, "Gazetecilerin ürettiği içeriği kullanarak reklam pastasına hükmeden Google, elini cebine soktu." ifadelerini kullandı.

Google'ın Almanya, Avustralya ve Brezilya'daki bazı gazetelerle şimdiden anlaşmaya başladığını duyuran Koçak, sosyal medya üzerinden şu ifadeleri kullandı;

"Medya için önemli gelişme:
Gazetecilerin ürettiği içeriği kullanarak reklam pastasına hükmeden Google, elini cebine soktu.

Google'ın lisans programı kapsamında, gazetelere içerik karşılığı para verilecek. Almanya, Avustralya ve Brezilya'da bazı gazetelerle anlaşıldı bile."

"Almanya'da anlaşma yapılan gazeteler: Der Spiegel ve Die Zeit. Google onlarca ülkede pek çok yayın kuruluşuyla içerik satın alınması için görüşmeler yapıldığını duyurdu."

"Peki Google özel içeriğe hayrına mı para veriyor?
Tabii ki hayır.
Çünkü dünyada medya reklam modellerinin çöküşüyle iyi gazeteciliğin (bu en çok
ihtiyaç duyulan dönemde) uzun süre ayakta kalamayacağını biliyorlar.
Para kaynaklarının kurumaması için para enjekte ediyorlar."

GOOGLE, ARTIK BÜTÜN ARAMALARI KAYIT ALTINA ALMAYACAK
Öte yandan Google'dan gizlilik konusunda yeni kararlar geldi. Artık yeni kullanıcılar tarafından yapılan her aramanın tam kaydı tutulmayacak. "Otomatik-silme" sistemi Gmail ve Google Photos için geçerli olmayacak.

İnternetin en çok tercih edilen arama motoru Google, hem web izleme hem de konum geçmişinin 18 ay sonra silineceğini duyurdu. Google CEO’su Sundar Pichai, web izleme ve konum geçmişi gibi bilgilerin 18 ay sonra otomatik olarak silineceğini belirtti.

Ancak bu, Gmail ve Google Photos gibi kişisel içeriği depolamak üzerine tasarlanan servislere uygulanmayacak. Ayrıca sadece yeni hesaplar bu özellikten faydalanabilecek.