Gündem
23 Nis 2020 14:40 Son Güncelleme: 23 Nis 2020 15:42

Medya dünyasının acı kaybı! Usta gazeteci vefat etti!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2018 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Fevzi Koçak geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hastanede hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun yayınladığı başsağlığı mesajında “Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Fevzi Koçak’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fevzi Koçak’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Fevzi Koçak’ın cenazesi 23 Nisan 2020 Perşembe günü Eyüp Piyerloti Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

FEVZİ KOÇAK KİMDİR?

Tokat Zile'de doğdu. Mesleğe 1961 yılında Son Havadis Gazetesi'nde muhabir adım attı. Bu gazetede Yurt Haberleri, İstihbarat Şefliği, Sayfa Sekreterliği, Gece Sorumlu Müdürlüğü gibi görevlerinde bulundu.

Günaydın Gazetesi’nin yayınladığı İlkhaber ve Meydan Gazetelerinde Gece Sorumlusu olarak çalıştı. Zaman Gazetesi’nde İstihbarat Şefliği, Sayfa Sekreterliği yaptı.

Bakırköy Belediyesi'nin Basın Danışmanlığını yürütürken Yeni Bakırköy Gazetesini çıkardı, bu gazetenin Genel Yayın Müdürlüğü'nü yaptı. Son Havadis ve Hürriyet Gazetelerinde çalıştı.

1991 yılında Ortadoğu Gazetesi'ne transfer oldu.Bu gazetede önce Sayfa Sekreteri ardından Haber Koordinatörü ve Editör olarak görev yaptı.

Sürekli Basın Kartı ve birçok basın başarı ödülü sahibi olan Koçak, 2018 yılında TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görüldü. 2012 yılında, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Mezunları Vakfı (İLEV) tarafından iletişim alanında 50 yılını dolduran ustalara verilen "Onur Ödülü “nü aldı.