Gündem
03 Kas 2016 12:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:38

Medya dünyasının acı kaybı! Ünlü gazeteci-yazar vefat etti!

Türk basınının duayen isimlerinden gazeteci Mete Akyol 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Gazeteci Yazar Mete Akyol bugün hayatını kaybetti.  Akyol 81 yaşındaydı.

Uzun yıllar Türk medyasında muhabir, yazar ve yönetici olarak çalışan Akyol geçtiğimiz yıl MİT TIR’ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek için ‘umut nöbeti’ başlatmış, usta gazetecinin başlattığı eylem çığ gibi büyümüştü.



METE AKYOL KİMDİR?

İlk öğrenimini Ordu Gazi İlkokulu'nda tamamladı. Orta öğrenimini, Talas Amerikan Okulu ve Tarsus Amerikan Koleji'nde yaptı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin İngiliz dili ve edebiyati bölümünden mezun oldu.

Mesleğe öğrencilik yıllarında basladı. 1951 yılında Ulus gazetesinin çocuk sayfasında çeviriler yaptı. 1953 yılında Hürriyet gazetesinin Tarsus muhabiri olarak göreve basladı.

1959'dan 1994'e kadar Milliyet, Öncü, Hürriyet, Dünya, Günaydın, Sabah gazetelerinde muhabir, roportaj yazarı, köşe yazarı, genel yönetmen ve yayın genel yönetmeni olarak değişik görevlerde bulundu. TRT 1, TRT 2, NTV ve tv8 televizyon kanallarında çeşitli programlar yapti.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Başkent Üniversitesi'nde gazetecilik dersleri verdi. Beşi gazetecilik deneyimlerini aktardigi altı kitabı vardır.