Gündem
22 Şub 2013 23:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

MEDYA DÜNYASININ ACI KAYBI! TÜRKİYE GAZETESİ VE TGRT'NİN PATRONU ENVER ÖREN VEFAT ETTİ!

Bir süredir tedavi görmekte olan İhlas Holding Yönetim Kurulu başkanı Enver Ören vefat etti.

Türkiye Gazetesi, TGRT ve İhlas Haber Ajansı(İHA)’yı bünyesinde bulunduran İhlas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören hayatını kaybetti. Ören bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle Memorial Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

74 yaşında vefat eden Enver Ören 10 Şubat 1939 tarihinde Denizli’nin Honas ilçesinde dünyaya geldi.

İlk ve Orta tahsilini Denizli’de bitirerek Kuleli Askeri Lisesi’ne, oradan da İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi’ne girdi. 1961 yılında lisans öğretimini tamamladıktan sonra kazandığı NATO bursu ile, bir buçuk yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere Napoli’ye gitti. Dönüşünde bir müddet öğretim görevlisi olarak üniversitede çalıştı.1970 yılında üniversiteden ve akademik hayattan ayrıldı ve birkaç arkadaşıyla birlikte gazeteciliğe başladı. Çıkardığı gazete önce Hakikat Gazetesi sonra Türkiye Gazetesi adını aldı. Mücahit Ören isminde bir oğlu vardır. Ayrıca Hüseyin Hilmi Işık’ın damadıdır.

Medyaradar ailesi olarak Enver Ören’e Allah’tan rahmet, başta oğlu Mücahit Ören olmak üzere tüm TGRT,İHA, Türkiye Gazetesi ve İhlas Holding çalışanlarına başsağlığı diliyoruz