Gündem
04 Mayıs 2018 11:34 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:11

Medya dünyasının acı kaybı! Duayen gazeteci vefat etti!

61 yıl boyunca medyada muhabirlikten genel yayın yönetmenliğine kadar birçok görevde bulunan Ergun Kaftancı hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2008 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi, Ergun Kaftancı 4 Mayıs 2018 Cuma  günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Ergun Kaftancı’nın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz Ergun Kaftancı’yı kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar hizmet veren Ergun Kaftancı’yı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Ergun Kaftancı'nın cenazesi 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü öğle namazının ardından Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nden alınarak toprağa verilecek.

ERGUN KAFTANCI KİMDİR?

1937’de Ankara’da doğdu. Lise ve üniversite öğrenimini İstanbul’da yaptı. Galatasaray Lisesi’nden mezun okluktan sonra 1957 yılında mesleğe Habib Edip Törehan’ın sahibi okluğu mavi başlıklı “Yeni İstanbul” gazetesinde başladı. Daha sonra Yeni Sabah ve Akşam gazetelerinde görev yaptı. Ankara’da Zafer Gazetesi’ne girdi. Recep Bilginer’in Tasvir gazetesinde çeşitli görevlerde mesleğini sürdürdü. Çetin Emeç'in çağrısı üzerine Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı. Kendi deyimi ile Babıâli’de Cumhuriyet ve Sabah gazeteleri dışında görev yapmadığı gazete bulunmuyor. Muhabirlik, sayfa sekreterliği, editörlük, yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın müdürlüğü görevlerini köşe yazarlığı ile tamamladı. “Sarı Selim” adlı bir tarihi romanı “Arpacı Ömer” adlı bir çocuk hîkaye kitabı var. İki yerel gazeteye ve bir internet sitesine yazarak mesleğini sürdürüyordu.