Gündem
22 Nis 2021 08:51 Son Güncelleme: 22 Nis 2021 13:15

Medya dünyasını sarsan ölüm! Gazeteci Selahattin Duman hayatını kaybetti

Gazeteci Selahattin Duman hayatını kaybetti. 71 yaşındaki Duman geçtiğimiz yıl ağır bir trafik kazası geçirmiş 19 gün komada kalmıştı.

Temmuz ayında geçirdiği trafik kazası sonrasında uzun süredir tedavi gören gazeteci Selahattin Duman hayatını kaybetti.

18 Temmuz 2020'de İzmir'in Torbalı ilçesinde trafik kazası geçiren Duman, kaza sonrası ortaya çıkan çeşitli kalp rahatsızlıkları nedeniyle uzun süredir tedavi görüyordu. Duman, en son yaklaşık 10 gün önce geçirdiği ameliyatın ardından bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

Uzun yıllar Sabah Gazetesi’nde ve Vatan Gazetesi’nde yöneticilik ve köşe yazarlığı yapan Selahattin Duman; Komser Şekspir, Romantik ve Bir Erkeğin Anatomisi filmlerinde rol aldı.

Son olarak Oksijen Gazetesi’nde yazmaya başlamıştı.

Duman'ın yakın dostu gazeteci Zafer Mutlu, sosyal medya hesabından vefat haberini verirken cümlesini tamamlayamadı. Mutlu 'Maalesef Selo’yu' diyerek acı haberi duyurdu.

CENAZE TÖRENİ BELLİ OLDU

Selahattin Duman’ın cenazesi 23 Nisan 2021 Cuma günü Bodrum Gündoğan Mezarlığı’nda saat 13.00’de toprağa verilecek.

 

 

Hasan Cemal  "Selahattin Duman’ı, sevgili Selo’yu, kıymetli dostumu, değerli meslektaşımı sabaha karşı kaybettik. Acım çok büyük. Gazeteci milletinin başı sağolsun. Hayat böyle, bir varsın bir yoksun. Huzur içinde yat kardeşim, seni hep iyi hatırlayacağım." paylaşımını yaptı.

Zülfü Livaneli ise  "Selahattin de veda etti. Çok üzgünüm. 'Evvel giden ahbaba selam olsun erenler.'" mesajını paylaştı.

Gazeteci Meliha Okur da "Niye böyle bir şaka yaptınız? Üzgünüm, hem de çok. Dün Tülay Bilginer, bugün Selahattin Duman. Medyanın acısı büyük." ifadesini kullandı.

SELAHATTİN DUMAN KİMDİR? 

4 Haziran 1950'de Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. Ankara'da AİTİA'ne bağlı Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.

Gazeteciliğe 1970 yılında Ankara'da Şemsi Belli'nin Memleket Gazetesi’nde başladı. Daha Sonra Adalet Gazetesi’nde sayfa sekreteri ve Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı, Yeni Ulus Gazetesi’nde görev aldı.

1982'de İstanbul'a yerleşti ve Günaydın gazetesinin yazı işlerinde çalıştı.1986'da Sabah Gazetesi’ne geçti. 2002 yılında Vatan Gazetesi’nin kurucuları arasında yer aldı. Mayıs 1995 yılında köşe yazarlığına başladı. 1974 yılında Bilge Hanım ile evlenen Selahattin Duman'ın Özge Nivan adında bir kızı var. Selahattin Duman’ın Kendimi Tebrik Ederim, Suçumuz Mükemmel Olmak ve Kadınları Anlarmış Gibi Yapma Sanatı adlı üç kitabı yayınlandı. Bir Kadının Anatomisi, Romantik ve Komser Şekspir’in aralarında olduğu toplam 16 filmde rol aldı. Son olarak haftalık Oksijen Gazetesi’nde yazıyordu. TGC üyesiydi.

TGC'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Selahattin Duman’ın vefatının ardından bir baş sağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı:

“Gazeteci ve yazar olarak uzun yıllardır mesleğimize başarıyla hizmet eden Selahattin Duman’ın vefatını öğrenmenin üzüntüsü içindeyiz. Değerli meslektaşımızın ailesinin ve basın topluluğumuzun acısını paylaşıyor, baş sağlığı ve sabır diliyoruz.”

ETİKETLER
#Selahattin Duman