Medya
26 Haz 2021 20:14 Son Güncelleme: 27 Haz 2021 13:45

Medya dünyasını sarsan ölüm! Efsane röportajcı kansere yenik düştü!

İstanbul Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden, sürekli basın kartı sahibi Yüksel Şengül, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü, yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle vefat etti.

Türk medyasının en önemli röportaj ustalarından birisi olarak gösterilen ve bir dönem ses getiren röportajlarını Medyaradar’da da okuduğunuz Yüksel Şengül, akciğer kanseri nedeniyle 65 yaşında hayatını kaybetti.

TGC’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yüksel Şengül’ün ölümünün ardından bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda şu görüşler yer aldı;

“Değerli meslektaşımız Yüksel Şengül’ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Şengül’ün ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz.”

Yüksel Şengül'ün cenazesi 28 Haziran 2021 Pazartesi Florya Yeni Cami'de kılınacak öğle namazının ardından Büyükçekmece Yeni Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

MEDYARADAR’DA DA SES GETİREN RÖPORTAJLARA İMZA ATTI

Birçok mesleki ödülün sahibi olan Yüksek Şengül, bir dönem Medyaradar’da da ses getiren röportajlara imza attı.

CENAZE TARİHİ BELLİ OLDU

Yüksel Şengül'ün cenazesi 28 Haziran 2021 Pazartesi Florya Yeni Cami'de kılınacak öğle namazının ardından Büyükçekmece Yeni Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

YÜKSEL ŞENGÜL KİMDİR?

1956 yılında Üsküp’te doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Mesleğe 1976 yılında Milliyet Gazetesi’nde başladı. Hey Dergisi, Ses ve Hayat Mecmuası, Hafta Sonu Gazetesi’nde çalıştı. Mesleğini Sözcü Gazetesi’nde sürdürüyordu.

1993-96 yılları arasında HBB Televizyonu’nda ‘Dobra Dobra’ adıyla sohbet programları hazırlayarak sunan Yüksel Şengül, TGRT’deki ‘Klas’ programında ‘Dobra Dobra’yı sürdürdü. Ayrıca TGRT’de magazin editörlüğüyle program danışmanlığı görevini üstlendi. Star TV’de Bircan Silan ve Sema Eren’le birlikte hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan ‘Aramızda Kalmasın’ adlı programı hazırlayıp sundu.

‘Konuşanlar Konuşulanlar’ (1989) ve ‘Röportaşlar’ (1993) adlı iki kitabıyla MGD (Magazin Gazetecileri Derneği) tarafından verilen ‘Yılın Röportajı’, ‘Yılın Haberi’, ‘Meslek Onur Ödülü’ ve pek çok plaketleri bulunmaktadır. 2009 yerel seçimlerinden önce TGRT Haber’de ‘Seçim Yolunda’ adlı bir sohbet programı hazırlayıp sundu.

Yüksel Şengül evli ve iki çocuk babasıydı.

Medyaradar ailesi olarak; Yüksel Şengül abimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.