Polemik & Kulis
08 Mayıs 2014 10:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Medya dünyasından çok üzücü haber! "Kızım Olmadan Asla" diyen hangi ünlü gazeteci canına kıymak istedi? (Medyaradar/Özel)

Medya dünyasından çok üzücü bir haber geldi. Kısa süre önce eşinden ayrılan ünlü bir gazete yöneticisi çocuğunun velayetini alamayınca canına kıymak istedi. Hastanede tedavisi süren o gazeteci bakın kim...

Hayat bazen insanlara hiç de beklemedıği tatsız durumlar sunabiliyor.  İşin ucunda bir de kişinin canından can olan çocukları olunca durum daha beter bir hal alabiliyor. Bir anne düşünün çocuğu için canını vermekten bile tereddüt etmeyen..İşte bu haberde de böyle bir durum söz konusu...Annelik duygusu mevki, makam, para ve daha birçok şeyin üstünde...Bir gazeteci meslektaşımız geçtiğimiz günlerde Fransız eşinden ayrıldı...Bakirkoy Aile Mahkemesi de 12 yaşındaki kızının velayetini anneye değil babaya verdi. Velayeti alan baba 12 yaşındaki Evin'i Fransa'ya götürdü. O anne ise çaresizlik ve acıyla hayatına son vermek istedi. Bir kutu hap içen ünlü gazeteci canına kıymak istedi...
O isim Star Gazetesi Dış Haberler Müdürü olan başarılı gazeteci Saadet Oruç. İki gündür yoğun bakımda olan meslektaşımızin hayati tehlikesi vardı. Bugun ise sevindiren haber geldi. Hayati tehlikeyi atlattı. Tedavisi ise kaldırıldığı hastanede devam ediyor.
Medyaradar ailesi olarak Saadet Oruç'a geçmiş olsun diyor, ayrılıklarının bir an önce son bulmasını diliyoruz.

PEKI SAADET ORUÇ KİM?

1995-2002 Ankara’da sırasıyla Demokrasi, Turkish Daily News, BRT, Kanal 7′de diplomasi muhabiri olarak çalıştı. Radio Free Iraq Türkiye muhabirliği 2002′den 2007 Ocak ayına kadar Sabah Gazetesi ve DHA Paris muhabiri olarak görev yaptı. 2007 Ocak ayından Eylül 2013'e kadar Kanal 24 ve Star Gazetesi Avrupa Temsilcisi olarak birçok başarılı haber ve röportajlara imza attı. Paris'te görev yaptığı esnada gazete tarafından Mısır’daki darbe olaylarını takip etmek için görevlendirilen Oruç, Mısır'dan sonra Türkiye'ye döndü. Türkiye’ye döndükten sonra Star Gazetesi Dış Haberler Müdürlüğü’ne atandı. Oruç, dış politika ve diplomasi alanında yaptığı başarılı haberlerden dolayı adından sürekli söz ettiren bir gazeteci olarak biliniyor.

MEDYARADAR/ÖZEL