Televizyon
25 Mar 2015 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Medya dünyasında şok! Hangi televizyon kanalı battı?

Kurulduğu günden bu yana istifalar ve ekonomik sorunlarla medya dünyasının gündeminde ilk sıralarda yer alan kanal kepenk indirdi.

2013 yılı Nisan ayı sonunda yayın hayatına başlayan ancak kısa süre sonra istifalar ve ekonomik sorunlarla medya dünyasının gündeminde ilk sıralarda yer alan Artı 1 TV battı.

Kurulduğu günden bu yana sunucusundan program yapımcısına, genel yayın yönetmeninden muhabirine dek yüzlerce basın emekçisinin işe başlayıp kısa sürede istifa ettiği ya da işine son verildiği Artı 1 televizyonundan alacaklı olanlar, geçtiğimiz günlerde kanalın hemen hemen tüm cihazlarına haciz yoluyla el koydurttu.

Sansürsüz.com'un haberine göre, maaşlarını alamadığı için kanala gitmeyen, içeride parası kaldığı için mecburen işe giden, gitmeyince “gelmedin diye kovulan” gazetecilerin dramıyla anılan Artı 1 TV’nin Ayazağa Köyü Kemerburgaz Yolu No:26 Şişli/İstanbul adresindeki binasına çok sayıda avukat ve polis gitti.

Eski çalışanlar, alacakları tahsil edemeyince mahkemeye başvurmuş ve haciz işlemi kararı aldırtmıştı. Kanaldaki bilgisayar ve kameralara el konulduğu öğrenildi.

Artı 1 televizyon kanalının sahibi Altan Ertürk, bir sendikacının oğlu olmakla övünüyordu. Ancak son derece lüks ve pahalı otomobillerle seyahat etmesine karşın çalışanlarının maaşlarını hiç bir zaman gününde ödemedi. Hatta çalışanlar aylarca tek bir kuruş dahi alamadan işlerine devam etmişti.