Gündem
23 Oca 2018 16:58 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:58

Medya dünyasında bir kayıp daha! Barış Kudar vefat etti!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi Barış Kudar hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi Barış Kudar 23 Ocak 2018 Salı günü vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Barış Kudar’ın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz Barış Kudar’ı kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Barış Kudar’ı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Barış Kudar’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Barış Kudar’ın cenazesi 24 Ocak 2018 Çarşamba günü ikindi vakti Narlıdere Cemevi’nden alınarak Narlıdere Yukarıköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

BARIŞ KUDAR KİMDİR?

1951 yılında Balıkesir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. Paris’te L’Institut Français De Press’i bitirdi. Mesleğe 1976 yılında Cumhuriyet Gazetesi Ege bürosunda muhabir başladı. 1991 yılına kadar aynı gazetede İstihbarat Şefi ve Haber Müdürü olarak çalıştı. 1993 – 2000 yılları arasında İzmir Ticaret Gazetesi’nde Haber Müdürü ve Yazı İşleri Müdürü olarak görev aldı. Gözlem Gazetesi, ÇGD Dergi, Eko Ekspres Gazetesi, Günebakan Gazetesi ve Yeni Gazetem Ege’de Yazı İşleri Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. Ege Telgraf Gazetesi’nde Haber Müdürü ve Köşe Yazarlığı ardından haberhurriyeti.com adlı haber – bilgi sitesinde köşe yazıları ve söyleşileri yayınlandı. Çeşitli mesleki başarı ödülleri sahibi olan Kudar’ın ‘‘Ne Olacak Bu CHP’nin Hali’’ ve ‘‘İnadına Sosyal Demokrasi’’ isimli kitapları yayınlandı. Sürekli basın kartı taşıyordu.