Gündem
31 Ağu 2010 11:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

"MEDYA DÜNYASINA VURULMUŞ BÜYÜK BİR DARBEDİR!" MGD'DEN AÇIKLAMA!

Magazin Gazetecileri Derneği,Sabah Gazetesi muhabiri Mustafa Deryahan'ın Mehmet Ali Erbil ile tartışması sonucu tazminatsız olarak işten çıkartılması üzerine bir açıklama yaptı.

Sabah Gazetesi muhabiri Mustafa Deryahan’ın, Mehmet Ali Erbil ile tartışması sonucu tazminatsız olarak işten çıkarılması, medya dünyasına vurulmuş büyük bir darbedir. Mehmet Ali Erbil ve Mustafa Deryahan’ın birbirlerine karşı davranışlarını tasvip etmemekle birlikte,  bu olaydan daha önemlisi, Mustafa Deryahan’ın tazminatsız olarak iş akdine son verilmesidir. 

Tek suçu görevini yapmak olan Mustafa Deryahan’ın tazminatsız olarak iş akdine son verilmesi kabul edilecek bir durum değildir. Bir muhabirin görevini yaparken kişi veya kurumlarla ters düşmesi ya da tartışması ne ilktir ne de son olacaktır. Böyle bir durumda muhabirin işine son verilmesi de çalıştığı kurumun tasarrufundadır. Ancak hukuka aykırı ve  tazminatsız olarak sözleşmesinin feshedilmesi, yaşanmış ve yaşanacak olaylara doğru bir yaklaşım olmayacaktır. 

Mustafa Deryahan’ın, iş akdinin hukuka aykırı  şekilde tazminatsız olarak feshedilmesini kınıyor ve sorumluları göreve davet ediyoruz. 

Basına ve kamuoyuna duyurulur. 

                                                             Magazin Gazetecileri Derneği
                                                                        Yönetim Kurulu