Gündem
18 Eyl 2010 17:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

MEDYA DÜNYASINA İLK KADIN PATRON MU GELİYOR?

Cine5'e talip olduğunu açıklayan bu isim kim?

Türkiye İş Kadınları Derneği ile dikkat çeken Nilüfer Bulut, "TMSF ile anlaşırsak Cine5'i medyada yaratıcılığın örneklerini sergileyecek bir kanal yapacağım" diyor.

İşte Sabah gazetesinden Tuluhan Tekelioğlu'na verdiği röportajdan çarpıcı bölümler ile Türkiye'de ilk kadın medya patrounu olmaya aday olan Nilüfer Bulut...

MEDYAYA GİRMEK RİSK AMA...


- Cine 5'e talip oldunuz... Medyaya giren iş adamları bile çok para kaybediyor. Bu büyük bir risk değil mi?
- Tematik kanalların gelecekte daha kârlı olacağını düşünüyorum. Cine 5'e talibim. TMSF ile anlaşmada bir ortak nokta bulursak medya sektörünü düşünüyorum.


MEDYADA YARATICILIK ÇOK AZ


- Cine 5 için biçilen değer 45 milyon dolar. Kendi kaynaklarınızla mı giriyorsunuz ihaleye?
- Bu ihaleye yabancı bir yatırımcıyla giriyorum. Türkiye artık o kadar önde ki para bulmakta zorluk çekilmiyor. Herkes ülkemize yatırım yapmak için sırada bekliyor. Yeter ki siyasi istikrarı kaybetmeyelim.


- 'Yakın gelecekte beni medya patronu olarak göreceksiniz,' mi diyorsunuz?
- Kısmet... Her şeyi yaparsınız ama eğer kısmet değilse olmaz, ben elimden gelen her şeyi şu an yapıyorum. Tabii ki yatırımcı olarak yaptığınız yatırımlardan para kazanmak istersiniz ancak amacım medyadan sadece para kazanmak değil, izlenen, saygın, başarılı bir kanal oluşturmak.


EĞLENCE DEĞİL HABER KANALI

- Nasıl bir kanal yapmayı hayal ediyorsunuz?
- Eğlence kanalı düşünmüyorum. Eğer CİNE 5 olursa, bu kanalı, haber ağırlıklı, kültür sanat ve tasarımın ön plana çıktığı bir kanal yapma fikrim var. Herkes birbirinin taklidi şeyler yapıyor. Yaratıcılık çok az medyada... O kadar yaratıcı ve ses getiren projeler yaparsınız ki bir anda bütün kanallar 'Bu da nereden çıktı?' deyiverir. Kendime güveniyorum. Hiçbir enstrümanı çalmak zor değildir. Sadece doğru tuşlara basmanız yeterli. Doğru insanlarla çalışınca bu sektörde de başarılı olacağıma inanıyorum.