Polemik & Kulis
23 Şub 2016 12:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Medya dünyası hareketleniyor, 3 gazete daha geliyor! İşte o gazeteler ve kadroları...

Karar gazetesi yayın hayatına başlamak için gün sayarken 3 gazetenin daha medyaya adım atacakları ortaya çıktı.

Yaklaşık 1.5 yıl önce Star gazetesinden gönderilen ve ardından internet medyasına adım atan Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan'ın kurduğu Karar.com'un uzun çalışmalar ve uğraşlar sonucu Karar isimli bir gazete ile  yazılı basın hayatına döneceklerini duyurmuştuk.

Muhafazakar camianın merkez medyası olma iddiası ile yola çıkan ve Genel Yayın Yönetmenliği'ne İbrahim Kiras'ın getirildiği gazete 7 Mart'ta piyasaya çıkma hazırlığı yapıyor. Ancak yazılı basını hareketlendiren sadece Karar gazetesi değil.

"AK GAZETE" GELİYOR
Yeşilköy'de bir araya gelen bir grup gazetesi ise "Ak Gazete" adıyla yayın hayatına başlamaya hazırlanan gazete için Bugün'ün eski Görsel Yönetmeni Ahmet Gürdil tasarım çalışmalarına başladı bile.

"İSTİKLAL" ULUSAL GAZETE OLUYOR
İstanbul'da günlük yayın hayatına devam ettiren "İstiklal" ise Hüseyin Arif Çakmak'ın sahipliğinde günlük ulusal gazete olarak yayına başlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Gazetenin yayın hazırlığını "Haberkıta" ekibi yapıyor.

1974 yılında Nadide Neşe Yurdakul tarafından yayımlanmaya başlayan İstiklal Gazetesinin isim haklarını satın alan Elazığlı yatırımcı ve Analiz Haber Ajans Medya Grubu A.Ş'nin sahibi Hüseyin Arif Çakmak, Vahdet Gazetesi'nin basın ilan haklarını da satın aldı.

"YENİ BİRLİK" AVNİ ÖZGÜREL'İN YENİ GAZETESİ
Yayımlanmak üzere hazırlıkları süren bir diğer gazete de, Avni Özgürel'in patronajında hazırlıklarına devam eden "Yeni Birlik". Beşiktaş Yıldız'da karargah kuran Yeni Birlik'in 22 Şubat'ta piyasada olmak için çabaladığı biliniyordu. Ancak görünen o ki gazetenin doğumun biraz daha gecikecek.