Gündem
08 Eyl 2010 12:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

MEDYA AĞUSTOS AYINDA EN ÇOK KİMLERİ VE HANGİ OLAYLARI KONUŞTU? EN POPÜLER İSİMLER KİMLER OLDU?

Medya Ağustos ayı boyunca referanduma kilitlenirken, KPSS skandalı ise gençleri ve ana-babaları mağdur etti.

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) her ay düzenli olarak 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesini inceleyerek oluşturduğu medya raporunun sonuçlarına göre; geçtiğimiz ay Türkiye gündemine damgasını vuran konular, AKP ve Recep Tayyip Erdoğan oldular.

 

TERÖR HABERLERİ GÜNDEMDEKİ SICAKLIĞINI KORUYOR…

Ağustos ayında ülke gündeminde en çok konu edilenler arasında, PKK Terör Örgütü üst sıralarda yer aldı. Ay boyunca eylemlerini çeşitli şekillerde sürdüren PKK, Batman’da ve yurdun çeşitli yerlerinde mayın patlaması konularıyla da adından söz ettirdi . Rapora göre; PKK ay boyunca 34 bin 988 haber ve yazıda yer aldı.

 

AVRUPA BİRLİĞİ’NE İLGİ ARTTI…

Geçtiğimiz ay gündemde en çok yer bulan bir diğer konu başlığı ise, Ergenekon, Anayasa açılımı ve Referandum konularını geride bırakarak listede üst sıralara yerleşen AB’ye giriş süreci oldu. İngiltere Başbakanı David Cameron’ın, Ankara’da yaptığı basın toplantısında Türkiye’nin AB üyeliğine tam destek vererek Fransa ve Almanya’yı iki yüzlülükle suçlaması ve Baş müzakereci Egemen Bağış’ın 50 bin 250 muhtara mektup göndererek anayasaya evet oyu istemesi, ayın en çok dikkat çeken gelişmeleriydi. Avrupa Birliği, Ağustos ayında medyada toplam 25 bin 332 haber ve yazıda yer buldu.

 

GÜNDEM REFERANDUM’A KİLİTLENDİ…

Aylardır Türkiye gündeminin en üst sıralarında yer alan ve partilerin yoğun iletişim çalışmalarına sahne olan referandum süreci, Ağustos’ta siyasi partilerin kıyasıya rekabetine sahne oldu. Türkiye adım adım 12 Eylül’de yapılacak referanduma doğru giderken, medya da referandumla ilgili haberleri an be an kaydetti. Konu, ay boyunca 12 bin 446 haberde yer buldu.

 

KPSS SINAVINDA SKANDAL…  

Geçtiğimiz ay Türkiye gündemine bomba gibi düşen bir diğer önemli gelişmede KPSS sınavının cevaplarının çalınmış olmasıydı. Sınava giren adaylardan büyük tepki toplayan olay, bakanlıkların çeşitli açıklamaları ile sıkça tartışıldı. Medyanın yakın markajına giren KPSS konusu, ay boyunca 7 bin 623 haber ve yazıda yer aldı.

 

AYIN ÖNE ÇIKAN KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ;

*       UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine, Büyük Okyanus’ta bulunan ve 1940’lı ve 1950’li yıllarda nükleer patlama denemeleri yapılan bir mercan adası da eklendi.

*       Batman Üniversitesi Rektörü ve Hasankeyf Kazı Başkanı Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, 14 Temmuz’da Hasankeyf’te kaya düşmesi sonucu can güvenliği gerekçesiyle durdurulan kazı çalışmalarının, 5 Ağustos’ta yeniden başlayacağını bildirdi.

*       Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 6 Ağustos - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında, Türkiye’nin 120 senelik dostu Japonya’nın sanatını, gelenekselden moderne, çağdaştan güncele tüm renkleriyle ülkemiz sanatseverleriyle buluşturan iki sergiye ev sahipliği yapıyor.

*       Kuruçeşme Arena’da sahne alan Anadolu Ateşi dans topluluğu, yaklaşık 5 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Anadolu Ateşi, yenilenmiş versiyonu ’Anadolu Ateşi Evolution’ gösteri ile Kuruçeşme Arena’da sevenlerinin karşısına ikinci kez çıktı.

*       Erden Kıral’ın yönettiği ilk belgesel olan ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri arasında yer alan "Haliç - Altın Boynuz" belgeseli 10 Ağustos’ta sanatseverlerle buluştu.

*       Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "8. Bodrum Uluslararası Bale Festivali", bu yıl 14 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında yapıldı.

*       Akbank Sanat, Ağustos ayı boyunca kısa film tutkunlarını ağırladı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlik boyunca 18-19 Ağustos tarihlerinde Akbank 5. Kısa Film Festivali, 25-26 Ağustos’ta ise Akbank 6. Kısa Film Festivalini düzenledi.

*       Her yıl Ramazan ayında Sultanahmet Camisi’nde düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı bu yıl yeni adresi olan Beyazıt Meydanı’nda açıldı.

*       Türk balesinin genç gururu Kadir Okurer, katıldığı yedinci uluslararası yarışmadan da ödülle döndü.

*       İlksen Başarır’ın yönettiği ’Başka Dilde Aşk’ Ukrayna’nın Berdyansk kentindeki 13. Berdyansk Film Festivali’nden iki ödülle döndü.

*       Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İslam medeniyetinin altın çağını yaşadığı 7 ile 17. yüzyıl arasındaki bin yıllık tarihi süreçte bilim ve teknolojik gelişmelerin aktarıldığı ’’1001 İcat Sergisi’’ni açtı.

 

SİYASET GÜNDEMİ

 

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) düzenli olarak hazırladığı ‘ayın siyaset gündemi’ raporuna göre; geçtiğimiz aya damgasını vuran siyasi parti, referandum öncesi haberlerinde büyük artış yaşanan AKP oldu. Parti, ay boyunca 73 bin 300 haberde yer bulurken, 479 saati aşkın süre de ekranlarda kaldı.

 

CHP REFERANDUM ÇALIŞMALARIYLA DİKKAT ÇEKTİ…

Aynı araştırma raporuna göre; Ağustos ayında haberleriyle dikkat çeken bir diğer siyasi parti ise CHP oldu. Referandum mitingleri ve Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ile medyanın ilgi odağı olan parti, ay içerisinde 59 bin 467 haberde yer buldu. CHP’nin, KPSS’de yaşananlar ve ÖSYM’nin sorunları konusunda Meclis araştırmasını talep etmesi de gündemde sık yer alan konu başlıkları arasındaydı. CHP’ye TV kanalları ise 476 saati aşkın süreyle yer ayırdı.

 

Verilere göre, ayın en çok ilgi gören diğer siyasi partileri, 31 bin 156 haberle MHP, 17 bin 379 haberle BDP ve 6 bin 168 haberle SP oldular.

 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASİ PARTİLERİ

No

Adı

Ağustos

Temmuz

Artış Yüzdesi (%)

1

AKP

73.300

58.097

26

2

CHP

59.467

51.506

15

3

MHP

31.156

22.524

38

4

BDP

17.379

5.598

210

5

SP

6.168

8.187

-25

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Ağustos ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

ERDOĞAN MEDYANIN GÖZDESİ…

MTM’nin raporuna göre; Ağustos ayının en çok konuşulan siyasetçisi, geçtiğimiz aylarda da zirvede yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Referandum öncesi yoğun bir şekilde mitinglerde yer alan Erdoğan, muhalefet parti lideri Kılıçdaroğlu ile girdikleri polemiklerle de basında sıkça yansıma buldu.  Siyasi lider, Kılıçdaroğlu ile yaşadığı boy-soy tartışmasıyla medyanın ilgi odağı olurken, HSYK, YARSAV hakkındaki söylemleri ile de sıkça gündeme geldi.

İngiliz haber dergisi Monocle, dünyanın en başarılı 15 liderini sıraladığı listeye göre; Erdoğan’ın bu listede beşinci olması, dünya basının Erdoğan’a ilgisini de ortaya koydu. Ağustos ayında 65 bin 390 yazıda yer bulan Erdoğan, 622 saati aşkın süreyle ekranlarda yer aldı.

 

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASETÇİLERİ

No

Adı

Ağustos

Temmuz

Artış Yüzdesi (%)

1

Recep Tayyip Erdoğan

65.390

48.793

34

2

Kemal Kılıçdaroğlu

30.936

23.825

30

3

Devlet Bahçeli

9.127

6.686

37

4

Deniz Baykal

7.704

6.733

14

5

Bülent Arınç

6.220

4.200

48

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Ağustos ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

KILIÇDAROĞLU-ERDOĞAN ÇEKİŞMESİ MEDYANIN YAKIN MARKAJINDA

Geçtiğimiz ayın en çok konuşulan bir diğer siyasetçisi Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, ay boyunca “Referanduma Hayır” için düzenlediği mitingler ve Erdoğan ile girdikleri polemiklerle medyada sıkça yansıma sağladı. Kılıçdaroğlu, “Hayır deyin, genel affın yolu açılsın.” söylemleriyle de tartışmanın odağı oldu. Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da hesap açıp, buradan da referandum ile ilgili iletişim çalışmalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, ay boyunca 30 bin 936 habere konu edildi. Ünlü siyasi lidere TV kanalları ise 294 saati aşkın süreyle yer verdiler.

 

Aynı araştırma verilerine göre; ayın en çok ilgi gören diğer siyasetçileri, 9 bin 127 haberle Devlet Bahçeli, 7 bin 704 haberle Deniz Baykal, 6 bin 220 haberle Bülent Arınç oldular.

 

EKONOMİ GÜNDEMİ

 

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), düzenli olarak hazırladığı medya raporunun Ağustos ayı sonuçlarına göre; ekonomi basınına damgasını vuran konular arasında birinci sıraya, aylardır Türkiye’nin değişmeyen gündem maddesi olan “ekonomik kriz” oturdu.

 

THY TAHTINI GERİ ALDI…

Önceki ay tahtını A&T Bank’a bırakan THY, Ağustos ayında yine zirveye yerleşti. THY, US Airways ile 1 Eylülden itibaren ortak uçuş düzenleyeceği açıklaması, Basketbol Milli Takımları ile ana sponsorluk anlaşması, ilk 6 aylık karının 278 milyon liraya ulaşmasına dair haberleri ile sıkça yansıma sağladı. Şirket, toplam 5 bin 909 haber ve yazıya konu edildi.

 

TURKCELL İKİNCİ SIRADA…

Aynı araştırma sonuçlarına göre; en çok konuşulan ikinci marka ise Turkcell oldu. Ay içerisinde yoğunlukla, sosyal sorumluluk haberleri, kampanyaları, ikinci çeyrek kar açıklaması ve Pakistan’a yardım kampanyası haberleriyle dikkat çeken Turkcell, toplam 5 bin 741 haberde yer buldu.

 

AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ;

*       Microsoft Türkiye, ekonomileriyle yarıştığımız Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi ülkeleri geride bırakarak, tarihinde ilk defa "Yılın ülkesi" seçildi.

*       Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Osmanlı’nın sürgün yeri olarak bilinen Fizan’da son dönemin en büyük petrol keşiflerinden birini yaptı. Fizan’daki 6 petrol arama çalışmasının 6’sında da petrole ulaşan şirket, ilk kuyuda yapılan test üretimlerinde ilk petrolü üretmeye başladı.

*       Migros Ticaret A.Ş., Amaç, Ades ve Egeden’deki hisse devirleri tamamlandı. Migros ve Şok markalarının franchise sözleşmesi ile mağaza işletmeciliğini üstlenen Amaç Gıda Ticaret ve Sanayi A.Ş., Ades Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Egeden Gıda Tüketim Malları Ticaret ve Sanayi A.Ş. şirketlerinin hisseleri, Migros A.Ş. tarafından devralındı.

*       Yapı Kredi’den 30 Haziran 2010 tarihli konsolide finansal sonuçlara ilişkin yapılan açıklamaya göre, bankanın ilk yarıdaki net karı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 1 milyar 172 milyon lira olarak gerçekleşti

*       Garanti Bankası’nın 2010 yılının ilk yarısındaki net karı, 2 milyar 54 milyon 731 bin lira oldu. İlk yarı karını yüzde 29 artıran bankanın net karı, geçen yılın aynı döneminde 1.45 milyar TL düzeyindeydi.

*       Coca Cola Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas, Coca Cola Türkiye’nin ilk 6 ayda yüzde 10,3 büyüdüğünü söyledi.

*       TAV Havalimanları Holding A.Ş., yılın ilk yarısında 13.9 milyon lira net kâr elde etti.

*       Global Finance Dergisi, "Dünyanın En İyi Kurumsal İnternet Bankacılığı" yarışmasında, HSBC Türkiye’yi "En İyi Kurumsal İnternet Bankası" seçti.

*       Memorial Sağlık Grubu’nun azınlık hisselerini, İngiliz ve Katarlı yatırım fonları satın aldı.

 

 

MAGAZİN GÜNDEMİ

 

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK KONUŞTUĞU SANATÇI: SEZEN AKSU

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), düzenli olarak hazırladığı, “ayın magazin gündemi” raporu sonuçlarına göre; Ağustos ayında sürpriz bir çıkış yaparak magazin gündemine damgasını vuran isim, Sezen Aksu oldu. Kanser olduğu söylentileri ile sevenlerini üzen minik serçeye medya büyük ilgi gösterdi.

 

Aksu’nun 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası açılışında sahne alması, Harbiye Açıkhava konserleri, referandumda evet oyu vereceğini söylemesi, Fazıl Say’ın hakkındaki söylemleri, gün yüzüne çıkmamış bestelerini oğluna bırakacağını açıklaması, Ağustos ayında en sık yer alan konu başlıkları oldu. Önceki aya oranla haber sayısı yüzde 130 artan minik serçe, ay boyunca üç mecranın toplamında 2 bin 819 haberde yer buldu.

 

FAZIL SAY AÇIKLAMALARIYLA GÜNDEM YARATTI…

MTM’nin aynı araştırma raporuna göre; Ağustos ayının en çok konuşulan bir diğer ünlü ismi, yarattığı tartışmalarla medyanın ilgisini üzerine toplayan Fazıl Say oldu. Say, Twitter’e taşıdığı “arabesk yavşaklığından utanıyorum” yorumundan sonra, Sezen Aksu için bulunduğu “Sezen’in müziği detone ve kirli” söylemiyle de polemiklerine bir yenisini ekledi.

 

Fenerbahçe ve AKP’ye karşı sert eleştirileri ve referanduma hayır oyu vereceği açıklamaları ile Say, ay boyunca medyanın yakın markajında kaldı. Dünyaca ünlü piyanistin, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile açılışını yaptığı Salzburg Müzik Festivali’nde ikinci kez sahne alması, medyadan ilgi gören bir diğer konu başlığıydı. Önceki aya oranla haber sayısı yüzde 55 artış gösteren Fazıl Say’ın, medyada 890 kez bahsi geçti.

 

MEHMET ALİ ERBİL ÖZEL HAYATIYLA GÜNDEMDE…

Aynı araştırma raporuna göre; adından sıkça bahsettiren bir diğer ünlü de haberlerinde yüzde 36 oranında artış yaşanan Mehmet Ali Erbil oldu. Özel yaşantısı ile gündemden düşmeyen Erbil’in, Sabah gazetesi muhabirinin kendisini bir bayanla görüntülemesinin ardından çıkan tartışmanın, muhabirin işten çıkarılmasına kadar varması ile de gündeme bomba gibi düştü. Erbil, sunduğu Çarkıfelek programı ve “Pak Panter” filminde konuk oyuncu olarak yer alması ile de medyada yansıma buldu.  

 

HÜLYA AVŞAR-FAZIL SAY POLEMİĞİNE MEDYADAN BÜYÜK İLGİ…

Fazıl Say’ın “arabesk yavşaklığından utanıyorum”  yorumları üzerine, Avşar kızının Say için “tedavi olsun”  açıklamasını yapması, geçtiğimiz ay magazin basınına yansıyan önemli gelişmeler arasındaydı. Resmi belgede sahtecilik suçlaması ve uzun bir aradan sonra “72. Koğuş” adlı filmle beyaz perdeye döneceğine ilişkin haberler, Hülya Avşar’ın en çok yansıma bulduğu diğer konulardı. Önceki aya oranla medyadaki görünürlüğü yüzde 51 artan Avşar, üç mecra toplamında bin bir habere konu edildi.

 

TARKAN’IN SOSYAL DUYARLILIĞINA BAKAN’DAN SERT ÇIKIŞ…

Alliaoni’nin korunması gerektiğini içeren sosyal duyarlılık mesajının ardından, Çevre ve Orman Bakanı’nın Tarkan’a, “Alliaoni diye bir yer yoktur. Herkes kendi işini yapsın” demesi, ayın dikkat çeken gelişmelerinden biriydi. Bakanın sert çıkışı karşısında pek çok kesimden destek gören ünlü sanatçı, yeni çıkardığı “Adını Kalbime Yaz” albümü sonrasında verdiği açık hava konserleri ile de sevenlerinden büyük ilgi topladı. Medya yansımalarında, önceki aya göre yüzde 103’lük artış tespit edilen Tarkan, toplam 936 haber ve yazıda yer buldu.

 

ŞOV DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ

No

Adı

Ağustos

Temmuz

Artış Yüzdesi

1

Sezen Aksu

2.819

1.224

130

2

Fazıl Say

1.890

1.217

55

3

Mehmet Ali Erbil

1.017

749

36

4

Hülya Avşar

1.001

661

51

5

Ajda Pekkan

996

1.394

-29

6

İbrahim Tatlıses

973

824

18

7

Kıvanç Tatlıtuğ

964

721

34

8

Demet Akalın

938

1.750

-46

9

Tarkan Tevetoğlu

936

462

103

10

Kenan İmirzalıoğlu

891

896

-1

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Ağustos ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPOR GÜNDEMİ

 

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği “ayın spor gündemi” araştırmasının sonuçlarına göre; geçtiğimiz ay spor camiasına damgasını vuran konu, 2010 FİBA Dünya Basketbol Şampiyonası oldu. Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen görkemli açılış töreniyle medyanın ilgi odağı olan turnuva, Milli Takımın nefes kesen mücadeleleri ile sporseverlerin nabzını yükseltti. 

 

FENERBAHÇE ZİRVEYİ SEVDİ…

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) raporuna göre, Ağustos ayının en popüler spor kulübü, açık arayla Fenerbahçe oldu. Şampiyonlar liginden elenmesinin ardından medyada geniş yankı uyandıran Fenerbahçe’nin haberlerinde, önceki aya oranla yüzde 182 artış gözlendi. Yaptığı transferlerle de basının ilgisini toplayan kulüp, ay boyunca 31 bin 983 habere konu edildi.

 

TRABZONSPOR YÜKSELİŞTE…

MTM’nin aynı araştırma raporuna göre; adını en çok duyuran ikinci spor kulübü Trabzonspor oldu. UEFA Avrupa ligi play-off turunda kendi sahasında Liverpool’a yenilerek turdan elenen Trabzonspor, ayın en çok konuşulan takımları arasındaydı. Geçen sezonun Türkiye kupası şampiyonu olan Trabzonspor, kuruluşunun 43. yıl dönümünü kutlarken; medyatik takım ay boyunca 26 bin 46 haberde yer buldu.

 

SİVASPORDAN SÜPRİZ ÇIKIŞ…

Sivasspor, uzun bir aradan sonra, sürpriz bir çıkış yaparak listeye beşinci sıradan giriş yaptı. Sivasspor’un, 2010–2011 futbol sezonunu 4 Eylül Stadı’nda törenle açması ve yaptığı karşılaşmalar, medyadan büyük ilgi gördü. Haber sayısı yaklaşık 7 kat artan Sivasspor’un toplam 8 bin 533 haberde bahsi geçti.

 

AYIN EN MEDYATİK SPOR KULÜPLERİ

No

Adı

Ağustos

Temmuz

Artış Yüzdesi

1

Fenerbahçe

31.983

11.324

182

2

Trabzonspor

26.046

10.535

147

3

Galatasaray

25.905

8.754

196

4

Beşiktaş

23.194

7.705

201

5

Sivasspor

8.533

1.237

590

 

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Ağustos ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

TÜRKİYE’NİN EN POPÜLER FUTBOLCUSU QUARESMA!

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), en popüler futbolcuları belirlediği medya raporuna göre; Beşiktaş’ın yeni starı Ricardo Quaresma, geçtiğimiz ay Türkiye’nin en çok konuştuğu futbolcu oldu. Quaresma, Ağustos ayında V.pilzen’e attığı ilk golle spor basının ilgisini üzerinde toplarken, haberlerinde yüzde 64 oranında artış tespit edildi. Doğuş Otomotiv’in Quaresma’ya, Audi Q7 hediye etmesi de ayın dikkat çeken gelişmeleri arasındaydı. Başarılı oyuncu ay boyunca toplam 8 bin 27 habere konu oldu.

 

SPOR DÜNYASININ YENİ GÖZDESİ GUTİ HERNANDEZ!

Beşiktaş’ın yeni transferleri arasında yer alan ünlü futbolcu Guti Hernandez, ay boyunca medyanın ilgisini üzerinde hissetti. Yeşil sahadaki başarısı dışında özel yaşantısıyla da sıkça gündeme gelen Guti, kısa sürede Türk medyasının da gözdesi haline geldi. Pek çok ünlü futbolcuyu geride bırakan Guti,, 6 bin 614 haberle, en medyatik futbolcular listesinde ikinci sıraya yerleşti.

 

AYIN EN MEDYATİK SPORCULARI

No

Adı

Ağustos

Temmuz

Artış Yüzdesi

1

Ricardo Quaresma

8.027

4.880

64

2

Guti Hernandez

6.614

12

55.017

3

Diego Lugano

4.996

2.450

104

4

Emre Belezoğlu

4.480

1.276

251

5

Alex De Souza

4.749

1.096

333

6

Gökhan Gönül

4.366

1.166

274

7

Arda Turan

3.911

2.872

36

8

Semih Şentürk

3.674

762

382

9

Volkan Demirel

3.567

1.203

197

10

Elano Blumer

3.557

436

716

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Ağustos ayında 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

SPOR GÜNDEMİNDE ÖNE ÇIKAN DİĞER BAŞLIKLAR;

*       Bugüne kadar bir şampiyonada birden fazla madalya kazanamamış olan Türkiye, Barselona’daki Avrupa Atletizm Şampiyonası’ndaki yarışta iki sporcusuyla kürsüye çıktı. Alemitu Bekele altın, Elvan Abeylegesse ise gümüş aldı. Finaldeki diğer atletimiz Meryem Erdoğan da kariyerinin en iyi derecesini koşarak 7. sırada yer aldı.

*       Türkiye’nin bireyselde 11, takım halinde 2 olmak üzere toplam 13 madalya kazandığı Dünya Okullar Arası Satranç Şampiyonası, 34 ülkeden yaklaşık 355 sporcunun katılımıyla Kayseri’de gerçekleştirildi.

*       Markasını tescil ettiren sporcular listesine Arda Turan da eklendi. Hakan Şükür ve Hidayet Türkoğlu’ndan sonra Galatasaraylı futbolcu Arda Turan da ismini markalaştırdı.

*       Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda sezonun 10. yarışını ikinci sırada bitirdi.

*       Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Spor Toto’nun Süper Lig’in yanı sıra TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’e de isim sponsoru olduğu bildirildi.

*       ABD’de düzenlenen 2010 Speedo Gençler Şampiyonası’nda erkekler bin 500 metre serbest yarışında milli yüzücümüz Ediz Yıldırımer altın madalyanın sahibi oldu.

*       TED Kulübü tesislerinde yapılan 100 bin dolar ödüllü turnuvada Marsel İlhan, daha önce iki kez yendiği, klasmanda 156 numarada bulunan Rus raket Konstantin Kravchuk’a 3-0 mağlup olarak elendi. Marsel İlhan’ın elenmesinin ardından turnuvada Türk tenisçilerden sadece Haluk Akkoyun kaldı.

*       Milli boksör Ümit Can Patır, Singapur’da düzenlenen 1. Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazandı.

ETİKETLER
#medya takip