Gündem
03 Haz 2011 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

MEDYA 12 HAZİRAN SEÇİMİNİ HANGİ MERKEZLERDEN TAKİP EDECEK?

BYEGM, yerli ve yabancı medya mensuplarının genel seçimi takiplerini kolaylaştırmak için kaç merkez kuracak?

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), yerli ve yabancı medya mensuplarının genel seçimi takiplerini kolaylaştırmak için, 2’si yurt içinde 2’si yurtdışında 4 basın merkezi kuracak.

Yazılı açıklama yapan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, seçim süresince hizmet vermek üzere ikisi yurt dışında dört basın merkezinin kurulduğunu bildirdi.
        
Yurt içi basın merkezlerinin Ankara ve İstanbul’da, yurt dışı basın merkezlerinin ise Brüksel ve Washington’da kurulacağını belirten Karakaya, yurt dışındaki basın merkezlerinin ilk defa 12 Haziran seçiminde kurulacağını vurguladı.
        
Karakaya, ’’Yerli ve yabancı medya kuruluşlarına seçime ilişkin haber ve gelişmeleri birinci elden ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak amacıyla kurulacak basın merkezlerinde her türlü teknik donanım bulundurulacak. Ayrıca yabancı dil bilen yeterli sayıda personel görevlendirilecek’’ dedi.
       
Basın merkezlerinden yerli ve yabancı medya mensuplarına beş noktadan ücretsiz canlı yayın imkanı sağlanacak.
        
BYEGM Haber Merkezi, seçime yönelik özel bir çalışma programı hazırlarken, 12 Haziran Pazar günü 50’nin üzerindeki redaktör ve mütercim ile 22 ülkedeki Basın Müşaviri, 15 yabancı dilde geniş bir coğrafyada seçimle ilgili ilk değerlendirmeleri almak ve devletin üst makamlarını bilgilendirmek amacıyla 13 saat süreyle görev yapacak.
        
Çalışma kapsamında 15 dilde 300’e yakın yabancı internet sayfası, binin üzerinde yabancı gazetenin ilk baskısı ve 40’a yakın yabancı televizyon ve radyo yayını takip edilerek, seçime ilişkin haber ve haber yorumlarının çevirileri yapılacak.
        
Seçimle ilgili yabancı basında yayımlanmış haber ve yorumlar, 13 Haziran 2011 tarihinden itibaren Genel Müdürlüğün ’’www.byegm.gov.tr’’ adresli internet sitesinde ’’Dış Basında Türkiye’’ başlığı altında yer alacak.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılan halk oylamasında da yerli ve yabancı medya mensupları için Ankara’da basın merkezi kurmuş, 81 yerli, 43 yabancı medya mensubu ile akademisyenler, referandum sonuçlarını, BYEGM’nin oluşturduğu bu basınmerkezinden takip etmişti.
        
BYEGM’nin 12 Haziran seçimi için kuracağı basın merkezlerinin adresleri şöyle:
 
’’- Ankara: Rixos Grand Ankara Otel. Kavaklıdere-ANKARA
 
- İstanbul: Hyatt Rezidans Otel, Taksim-İSTANBUL
 
- Brüksel: Hotel BLOOM, Rue Royale 250 Koningsstraat – 1210 Brussels-BELÇİKA
 
- Washington: Willard InterContinental 1401 Pennsylvania Ave. Washington,
 DC, 20004. -USA’’