Gündem
08 Oca 2011 21:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:56

MECLİS'TE TV KRİZİ! CHP, NEDEN TBMM BAŞKANLIĞI'NA BAŞVURDU?

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi bölüm başkanlığından TBMM TV'nin başına getirilen Yard. Doç. Dr. Basri Barut, muhalefetin hedefine oturdu.

CHP, TRT 3'ten yayın yapan Meclis TV'nin yeni müdürü Basri Barut'u, muhalefete yeterince süre tanımadığı gerekçesiyle Şahin'e şikayet etti. TBMM Başkanı 'araştırın' talimatı verdi.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi bölüm başkanlığından TBMM TV'nin başına getirilen Yard. Doç. Dr. Basri Barut, muhalefetin hedefine oturdu. CHP, TRT 3'ten yayın yapan Meclis TV'nin, muhalefete, iktidar kadar süre tanımadığı gerekçesiyle TBMM Başkanlığı'na başvurdu. Meclis TV ile muhalefet arasında yaşanan kriz, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in önceki gün grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşmede su yüzüne çıktı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, toplantı başlamadan önce Şahin'e, dört ay önce göreve gelen TBMM TV Müdürü Basri Barut'u şikayet etti. Barut'un, TV'de muhalefet partilerine yeterince yer vermediğini, ayrım yapıldığını savunan Hamzaçebi, Şahin'den bu konuya el atmasını istedi. Şahin, o sırada toplantıda bulunan TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan'a dönerek şikayet konusu durumun araştırılmasını istedi.

'MÜDÜRE DE SORDUM'
Rahatsızlığın Barut'a da iletildiğini belirten Hamzaçebi, yaşanan krizi şöyle aktardı: 'Bir süre önce TBMM TV Müdürü'nü aradım. 'Neden yayınlarda eşit davranmıyorsunuz. Muhalefete neden daha az yer veriyorsunuz' diye sordum. Bana ayrım yapmadıklarını belirterek, TBMM Genel Kurulu'nun canlı yayınları dışındaki programlarda daha çok komisyon başkanlarına yer verdiklerini söyledi. Zaten komisyon başkanlarının hepsi AKP'li. Üç hafta önce yine bir basın toplantımda Hüseyin Çelik'e verdiğim yanıtların neden kesildiğini sormak için aramıştım. O zaman da bana 'Kayıtlara bakalım' dedikten sonra dönmüş ve telafi edeceklerini söylemişti.'

Klasik Batı Müziği out Türk Sanat Müziği in
YENİ müdürle birlikte, Genel Kurul oturumlarında verilen 5 veya 10 dakikalık kısa aralarda yapılan müzik yayınındaki farklılık da dikkat çekti. Önceki yasama dönemlerinde Klasik Batı Müziği'nden örnekler yayınlanırken, bunun yerini Klasik Türk Sanat Müziği'nden eserler almaya başladı.

Dilek Gedik/Akşam