Politika
08 Ara 2021 12:34 Son Güncelleme: 08 Ara 2021 13:00

Meclis'te ‘Memur gazeteci’ Nasuhi Güngör tartışması!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un danışmanı olarak Meclis’te işe alınan gazeteci Nasuhi Güngör’ün, “Habertürk yorumcusu” sıfatıyla ekranda muhalefeti eleştirip, iktidarı savunması tartışma konusu oldu.

TBMM Genel Kurulu’ndaki 2022 yılı bütçe görüşmelerinin ikinci gününde kürsüye çıkan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Meclis’le ilgili tespitlerini paylaştı.

TBMM Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinde ‘Başkan Danışmanı’ olarak işe alınan gazeteci Nasuhi Güngör’ün Habertürk TV’de, “Habertürk yorumcusu” sıfatıyla düzenli şekilde ekrana çıktığını anlatan Tanal, muhalefet partilerini eleştiren, AKP iktidarının politikalarını savunan Güngör’e sağlanan ayrıcalığa tepki gösterdi.

EKRANDA MUHALEFET PARTİLERİNİ ELEŞTİRİYOR

Genel Kurul’da hazır bulunan TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç’e dönen Tanal, “Nasuhi Güngör, burada personel. Habertürk'ün haber yorumcusu olarak çıkıyor. Nasıl bunu yaparsınız? Gelip diğer tüm muhalefet partilerini eleştiriyor. Var mı sizin vicdanınız?” diye seslendi.

Bilgiç’in Nasuhi Güngör’le ilgili soru önergesine verdiği cevabı gösteren Tanal, “Hem Meclis’ten maaş alacak hem sigortası ödenecek ve Habertürk'te de siyasi yorumcu geçecek. Bu da sizin imzanız ve buranın personeli” ifadelerini kullandı.

BİLGİÇ, “ŞAPKAYI VER” DEDİ, TANAL, “ÖNCE NASUHİ GÜNGÖR MESELESİNİ ÇÖZÜN” CEVABINI VERDİ

CHP’li Mahmut Tanal, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz’a 2 makam odası tahsis edilmesini eleştirmek üzere kürsüye getirdiği şapkalar için “Mahmut, o şapkalardan birini ver de kürsüye çıkarken giyeyim” diyen TBMM Başkan Vekili Bilgiç’e de “Önce şu Nasuhi Güngör meselesini çözün. Hem ona cevap vereceğine ‘Özür dilerim’ de. Bu Meclis’in personeli. Gelecek buradaki siyasi partileri eleştirecek. Habertürk yorumcusu olarak çıkacak. Size düşen sorumluluk budur” şeklinde cevap verdi.

PELİKAN’LA ANILIYOR

Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un danışmanı olarak TBMM’de memuriyete giren Nasuhi Güngör, bir dönem yürüttüğü TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı görevi nedeniyle birçok farklı tartışmanın odağına yerleşmişti. Güngör, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu Başbakanlıktan istifaya götüren Pelikan Bildirisi’nden önce A Haber’de katıldığı programda, “Davutoğlu ile devam edilemez” demişti. Pelikan Bildirisi yayınlandıktan sonra Güngör’ün Davutoğlu’nu hedef alan bu sözleri yeniden gündeme gelmiş, Güngör’ün A Haber’deki Davutoğlu çıkışı ile Pelikan Bildirisi birlikte tartışılmıştı. Sonraki süreçte Güngör’ün ismi, Pelikan Grubu’yla anılmaya başlanmıştı.