Gündem
12 Şub 2015 12:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Meclis'te 'Amberin Zaman' kavgası çıktı

Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amberin Zaman'ı yuhatlaması hatırlatılınca tartışma yaşandı

TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu dün gazeteci Oral Çalışlar, Belma Akçura ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiler Dursun’u dinledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting meydanında, gazeteci Amberin Zaman’ı yuhalatmasına atıfta bulunan Dursun, bu dilin yanlış olduğunu söyledi.

"Sözüm kesilecekse komisyondan gideyim"

Dursun’un ifadesi üzerine komisyonun AKP’li vekilleri, konuşmasını sert bir tonda yaptığı gerekçesiyle Dursun’a tepki gösterdi. Dursun da, “Sözüm kesilecekse komisyondan gideyim” karşılığını verdi. Daha sonra sunumuna devam eden Dursun, siyasetçilerin kullandıkları dil konusunda farkındalıklarının olması gerektiğini belirtti.

"Valilikler yas ilan etsin"

AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma da “Kadın cinayetlerinin işlendiği bölgelerde, kaymakamlıklar, valilikler yas ilan etsin, milli yas olsun. Duyarlılıkları artıralım. Duyarlılıkları arttıracak yöntemler üzerinde durmamız gerekir” dedi.