Radar Hattı
02 Ağu 2009 10:36 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:49

"MECLİS'İ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ,CEM'İ YAKALAYIN!.." SANATÇILARDAN MÜNEVVER İSYANI!..

Münevver Karabulut cinayeti, tüm toplum gibi sanatçıları da ayağa kaldırdı. Tarık Akan, Hülya Koçyiğit, Altan Erkekli, Rutkay Aziz gibi 50'den fazla isim bir bildiri kaleme aldı.

Türkiye gündemini 150 gündür meşgul eden Münevver Karabulut cinayeti sanat dünyasının tepkisini çekti. Aralarında Hülya Koçyiğit, Tarık Akan, Rutkay Aziz ve Ece Uslu gibi isimlerin de bulunduğu 50'den fazla sanatçı bildiri kaleme alarak, 'Katil zanlısının yakalanarak adalete teslim edilmesi için devletin tüm makamlarını harekete geçirmek üzere milletin vekillerinden oluşan Meclis'i göreve çağırıyoruz' dedi.


VİCDANIMIZIN SESİNİ DİNLEDİK
Tüm dünyada kırmızı bültenle aranan bir numaralı katil zanlısı Cem G.'nin hala bulunmamasına tepki gösteren isimler bildiride şu ifadelere yer verdi: Yüreklere kor gibi düşüp dağlayan sayısız acılar yaşanıyor ülkemizde. Kimisi unutuluyor, kimisi soğutuluyor, kimisinin de üzeri örtülüyor. Son dönemde yaşanan bir olay, toplumsal hayatımızdaki bu çarpıklaşmanın acılı ve bir  o kadar da acıklı örneği oldu vicdanlarda. Acılı, çünkü çocuk denecek yaştaki bir kız hunharca katledildi. Acıklı, çünkü bu olayın, yine çocuk denecek yaştaki zanlısı aylardır yakalanamıyor. Bu duruma şahit bırakılan bizler vicdanımızın sesini dinleyerek sesimizi çıkarmaya karar verdik. Olayın aydınlatılmaması, zanlının yakalanmaması, çok daha vahim, çok daha vahşi cinayetlere tanıklık edeceğimize işaret ediyor. Annesini öldüren bir kız çocuğunun, 'Suç değjlmiş ki' diyerek işlediği cinayete sebep bulması, bu endişemizin haklılığını gösteriyor. Yarın bir başka genç, sevgilisini öldürüp kesip parçaladığında 'Suç değilmiş ki' derse buna şaşırmayacağız...


MECLİS GÖREVE
CEM G. için internette destek sitelerinin açılmasına tepki gösteren sanatçılar şunları söyledi: 18 aylık bebeklere tecavüz edilen, annesinin gözü önünde gencecik öğretmenleri vahşice öldürülen, torunu yaşındaki kızlara cinsel istismar uygulanan ve hatta evlenilen bir toplumun aynası olmak istemiyoruz. Kızların dövüldüğü değil, dizlere yatırılıp saçlarının okşandığı bir toplumun aynası olmak istiyoruz. Ve bu sebeple de TBMM'yi göreve çağırıyoruz. Küçücük çocukların avuçlarından taş izi sürerek terörist olup olmadıklarını anlayabilen devletin, 18 yaşındaki bir firariyi de bulabileceğinden eminiz.


İŞTE İMZA ATAN İSİMLER
A. Haluk Ünal, Altan Erkekli, Atalay Taşdiken, Aycan Çetin, Aydan Şener, Aydın Sayman, Aytaç Arman, Baran Seyhan, Başak Köklükaya, Biket İlhan, Bülent Kayabaş, Cahit Berkay, Dersu Yavuz Altun, Derya Durmaz, Ece Uslu, Erden Kıral, Eylem Yıldız, Feyzi Tuna, Güven Kıraç, Halil Ergün, Hülya Koçyiğit, İrfan Tözüm, İsmail Güneş, İştar Gökseven, Jale Onanç, Janset, Levent İnanır, Luk Piyes, Mahir İpek, Mazlum Çimen, Mesut Akusta, Metin Belgin, Neslihan Acar, Nilüfer Açıkalın, Nur Sürer, Nurgül Yeşilçay, Orhan Oğuz, Ömer Uğur, Özcan Alper, Reis Çelik, Rutkay Aziz, Selda Alkor, Selim Erdoğan, Semir Aslanyürek, Serhat Tutumluer, Sevinç Erbulak, Tarık Akan, Ülkü Duru, Vildan Atasever, Volga Sorgu, Yavuz Özkan, Yıldırım Bayazıt, Yusuf Kurçenli, Zeynep Özbatur.