Gündem
22 Kas 2016 14:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Meclis Tv yayını kesti! CHP'liler Meclis TV'yi bastı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasını yapacağı sırada Meclis Tv yayını kesilince ortalık karıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşması Meclis TV'den yayınlanmadı. Meclis TV, teknik bir aksaklıktan dolayı canlı yayını gerçekleştiremediklerini altyazıyla izleyicilere duyurdu. Kılıçdaroğlu ise olaya hem Meclis TV'deki durum hem salondaki ses düzeninin bozuk olması nedeniyle büyük tepki gösterdi.

TBMM’de grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını, Meclis TV canlı olarak yayınlamadı Meclis TV canlı yayının teknik bir aksaklıktan dolayı gerçekleştirilemediğine ilişkin altyazıdan bir duyuru yayınladı.

Bir süre sonra ise Kılıçdaroğlu'nun konuşması görüntü olmadan verildi. 

Öte yandan CHP lideri grup toplantısında ses sistemindeki sorun nedeniyle kürsü yerine grup başkanı koltuğunda konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu da konuşmasında Meclis TV'nin yayın yapmamasına ve salondaki ses düzeninin bozuk olmasına sert tepki gösterdi.

"SİZ GELDİNİZ DİYE..."

CHP lideri konuşmasında "Siz geldiniz diye ses düzenini bozdular. Meclis televizyonunu kapattılar kimse görmesin diye. Meclis Başkanı'na sesleniyorum. Sende onur varsa, sende ahlak varsa, bunu yapan adamı çıkarırsın Meclis’e kapının önüne koyarsın" dedi.

SES DÜZENİ BOZULMUŞ

Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında olduğu CHP milletvekilleri yayının neden kesildiğini Meclis TV ekibine sordu. Meclis Tv ekibi teknik bir arıza nedeniyle ses düzeninin bozulduğunu söyledi. 

'KABLONUN KESİLDİĞİNİ SÖYLEDİLER'

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bina dışındaki bir inşaat çalışması dolayısıyla bir kablonun kesildiğini söylediler. Bu çalışmanın bizim grup toplantısı saatine gelmesi ilginç. Genel başkanımızın sesini de, görüntüsünü de kesemezler” dedi.