Televizyon
17 Mar 2013 10:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

MECLİS TAKSİ TBMM'Yİ KARIŞTIRDI; "BİZ DE TAKSİYE ÇIKMAK İSTİYORUZ"

TRT Haber'de bir süre önce Pazar akşamları yayınlanmaya başlayan Meclis Taksi, TBMM'yi karıştırdı.

Çekimlerini TBMM’ye hizmet veren Meclis Taksi durağından başlatan program, aralarında bakanlar Hayati Yazıcı, Suat Kılıç, CHP’li Gürsel Tekin, Sabahat Akkiraz, Aylin Nazlıaka, AK Partili Salim Uslu, Mustafa Elitaş, MHP’li Sinan Oğan, Özcan Yeniçeri’nin de bulunduğu çok sayıda isme direksiyonu emanet etti.

Taksici siyasiler

Ankara, İstanbul sokaklarında gezerek müşteri arayan siyasetçilerin yaşadıkları ilginç anlar ekrana yansıdı. Programın yayınlanmasından sonra ise çok sayıda milletvekili Meclis Taksi’yi kullanmak istedi. Ancak karışıklık bundan sonra başladı.

Durağı aradılar

Danışmanlar ve milletvekilleri nereye ulaşacaklarını bilmeyince TBMM’ye taksi hizmeti veren Meclis Taksi durağını aramaya başladılar. Çok sayıda milletvekilinin durağı arayarak, “Biz de taksiyi kullanmak istiyoruz. Bir ayarlama yapalım” demesi üzerine şoförler uzun açıklamalar yapmak zorunda kaldılar. Telefonların susmaması üzerine Durak, yapımcı firma ve TRT Haber’in telefonlarını vekillere vermeye başladı.

Bugün kim kullanıyor?

TRT Haber’de yayınlanan “gerçek” Meclis Taksi vatandaşın da ilgi odağı oldu. Bazı vatandaşlar durağı arayarak, “Bugün kim var?”, “Şu milletvekilimizi neden çıkarmıyorsunuz?” diye soruyor. Şoförler “Artık memnun olmayacak kadar tanınır olduk” derken, en büyük sıkıntıyı da taksimetre ücretinde yaşadıklarını anlattılar. Siyasetçilerin kullandığı Meclis Taksi’nin para almaması nedeniyle bazı müşteriler de para vermek istemiyormuş...

Yazıcı kapı, Kılıç flama açtı

Meclis Taksi’de Hayati Yazıcı’nın genç bir kızın kapısını açması, Bakan Suat Kılıç’ın aracının önüne Samsunspor flaması açarak kullanması büyük ilgi uyandırdı. CHP’li Sabahat Akkiraz, Meclis taksi durağını ziyaret ederek şoförlerin talebi üzerine bir türkü okudu.