Gündem
25 Tem 2012 14:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:57

MECLİS BAŞKANI'NDAN GAZETECİLERE YASAK!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, 10 yıldır kutlama yaptıkları Dolmabahçe'ye bu yıl giremediler...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuzların gecesinde bir tören düzenler ve bu törende basın Özgürlüğü Ödülü sahibini bulur.
Ayrıca sürekli basın kartı almaya hak kazanan gazetecilere de onur belgesi dağıtılır.
Bu tören, 10 yıla yakınbr süredir de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na bağlı olan Dolmabahçe Sarayı’nın bahçesinde yapılır.
TGC bir “catering” firmasıyla anlaşır ve gazeteciler “bayramlarını” Boğaz’ın kenarında kutlar…
Saray bahçesinin Cemiyet’e bir geceliğine tahsis edilmesine bugüne kadarki hiçbir Meclis Başkanı itiraz etmedi…
Ancak bu yıl ilginç bir gelişme yaşandı ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Dolmabahçe Sarayı’nı sadece Cumhurbaşkanı’nın ya da Başbakan’ın himayelerinde yapılacak organizasyonlara tahsis edeceğiz” diyerek, Cemiyet’i Dolmabahçe’den çok daha küçük olan Beylerbeyi Sarayı’nı önerdi.
Cemiyet yönetimi bunu kabul etmedi ve tören uzun yıllardan sonra ilk kez Taksim’deki bir otelde gerçekleştirildi.
Dün gece The Marmara Otel’in Balo Salonu’nda yapılan kutlamalara katılan gazeteciler bu durumu, “İktidar, kendisine karşı basın özgürlüğü mücadelesi veren isimlerin ödüllendirilmesine daha fazla dayanamadı. Sonunda cezalandırma yoluna gitti ve Saray bahçesine izin verdirtmedi” şeklinde yorumladılar…

Bu arada devlet kurumlarının resmi ilanlarını gazeteler arasında adil bir şekilde paylaştırmakla görevli olan Basın İlan Kurumu’nun da Alternatif Basın Bayramı etkinlikleri düzenlemesi ve yandaşlıklarıyla bilinen gazetelerde çalışan gazetecilerin bu etkinliklere katılmayı tercih etmesi de gecenin en çok konuşulan konularının başında geliyordu.

MEDYARADAR/ÖZEL