Medya
22 Mayıs 2012 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

MECİD MECİDİ SİNEMARDİN'DE!

Hz. Muhammed'in Müslüman olmadan önceki yaşantısını aktaran filmiyle İslam aleminin tepkisini çeken İranlı yönetmen SineMardin'in konuğu...

Her sene kendi alanında ilklere imza atan SineMardin, bu sene de sürpriz konu ve konuklarıyla Mardin halkı ile buluşacak. Muhammed Peygamberi konu aldığı filmiyle gündemi oldukça meşgul eden Mecid Mecidi, SineMadin’in konuğu olacak.

Mecid Mecidi’nin, çekimleri hala devam eden filminde Muhammed Peygamberi tasvir ettiği iddiaları, el-Ezher Üniversitesi ulemasının tepkisine neden olmuş ve bu yönde birçok açıklama yapılmıştı. Peygamberin çocukluğundan peygamberliğine kadar olan dönemi konu edinen filmin senaryosu, Arap dünyası ve İran’dan din alimlerinin yanı sıra araştırmacıların da katılımı ile üç yılda ancak tamamlandı. Büyük bir bütçe ile çekilen filmin setinin nerede olduğu hala gizli tutuluyor.

Mecid Mecidi ise El-Ezher Üniversitesi’ne yönelik yaptığı açıklamada “Hz. Muhammed’e saygısızlık etmek istemedim. Amacım, özellikle Hz. Peygamber ve Kuran’ı kötü gösteren film ve karikatürler sonrasında, Batı kamuoyunda Hz. Peygamber’le ilgili algının düzeltilmesine katkıda bulunmak" şeklinde cevap verdi.

7.SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali’nde atöyle çalışması da yapacak olan Mecidi’nin, son filmiyle ilgili spekülasyonlara dair kendisine yöneltilecek sorulara da cevap vermesi bekleniyor.







MÜLKLERİNİZİ KİRAYA VERİRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!

EMLAK VERGİSİ İÇİN SON 10 GÜN!

YATIRIM YAPACAKLARA ÖNEMLİ TAVSİYELER!

CEM YILMAZ CENNET KOYU’NDAN VİLLA ALDI!

BELEDİYELER KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ MASADAN CEVAPLIYOR!

İNÖNÜ İÇİN KARAR ÇIKTI

TOKİ’DEN TURİZMCİLERE KONUT

TOKİ VAN’DA TAKSİT ÖDEMELERİ EKİM AYINA KADAR DURDURULDU

EVİNİZ İÇİN YAZ DEKORASYONU ÖNERİLERİ

DEMET AKBAĞ’IN MUHTEŞEM EVİ

KARMA EVLERİ BODRUM’DA AYRICALIKLI YAŞAM

MAVİ MARMARA EVLERİ 2’DE 95 BİN TL’YE!

GÜL YAPI KAVAKLI KONAKLARI’NDA 330 BİN TL’YE DÜKKAN

MAKROM YAPI’DAN ZEKERİYAKÖY’E VİLLA PROJESİ GELİYOR