Gündem
21 Nis 2020 00:26 Son Güncelleme: 21 Nis 2020 00:46

MEB onaylı skandal kitap! Kadın ve erkek tokalaşmamalı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Nakşibendi Tarikatı’na yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfı’nın öğrencilere dağıttığı ve müziğin haram olduğunu, kadını ön plana çıkaran filmlerin ise sakıncalı olduğunu belirten kitabın, “Detaylı ve yeterli” şekilde incelendiğini savundu.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Bakanlık izniyle okullarda etkinlik düzenleyen ve Nakşibendi Tarikatı’nın, “Hakyolcular” olarak bilinen koluna yakınlığı ile bilinen Server Yaşam Vakfı’nın lise öğrencileri için hazırladığı kitapta skandal ayrıntılar yer aldı.

Ortaokul öğrencileri için hazırlanan kitapta, müziğin haram olduğundan kadınları ön plana çıkaran filmlerin sakıncalı olduğuna kadar birçok safsataya yer veren vakıf, liseliler için hazırladığı kitapta da benzer iddialarda bulundu. Lise öğrencilerine okutulan, “İletişim, Nezaket ve Adap” kitabında kadın ve erkeklerin tokalaşmasının yasak olduğu öne sürüldü.

CHP'den soru önergesi
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, “Cinsiyet ayrımını destekleyen ve skandal ifadeler içeren kitabın öğrencilere dağıtılmasının gerekçesi nedir? Kitabın öğrencilere dağıtılması kararının altında imzası bulunan yetkililer kimlerdir?” sorularını yöneltti.

Selçuk: Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca inceleniyor
CHP’li Tanrıkulu’nun sorularına yanıt veren Bakan Selçuk, ders kitabı yerine okutulacak eğitim araçlarının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca incelendiğini belirtti. Selçuk, proje, protokol gibi çalışmalar kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlarca öğrencilere dağıtılmak üzere okullara gönderilen kitapların detaylı ve yeterli inceleme yapıldıktan sonra öğrencilerin kullanımına sunulduğunu öne sürdü.