Ekonomi
31 Ağu 2023 09:44 Son Güncelleme: 31 Ağu 2023 09:49

MB’nin yeni faiz kararıyla ilgili flaş tahmin! ‘Gelişmelere göre aynı şekilde karar alacak…’

Abdulkadir Selvi, gelişmelere göre, Merkez Bankası'nın faiz artışına devam edeceğini ifade etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Orta Vadeli Programı açıklayacağını, daha sonra ABD'de yatırımcılarla bir araya geleceğini ve fon yöneticileriyle görüşeceğini söyledi. Selvi, gelişmelere göre, Merkez Bankası'nın faiz artışına devam edeceğini de ifade etti.

"OVP’nin eylül ayının ilk haftasında açıklanması ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tabiri caizse sahalara inecek. Yıl sonu gerçekleşmeleri ve önümüzdeki üç yılı kapsayacak ekonomideki temel hedefleri hem bizlerle hem de yabancı oyuncularla paylaşacak" diyen Selvi, Merkez Bankası'nın faiz politikası konusunda şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası ihtiyaç duyduğu kararları verilere bakarak, gerektiği şekilde alıyor.Son kararın ardından faiz artışlarının sonunun geldiğini iddia edenler de oldu. Yanılmaktan bıkmadılar ama size gelinen aşamanın nasıl yorumlandığını söyleyeyim. Verilere, gelişmelere göre Merkez Bankası ve ekonomi yönetimi karar almaya aynı şekilde devam edecek. Arka planda devreye alınan kararlar, atılan adımlar, faizi kademeli olarak yükseltmeye fırsat veriyor."