Dünya
18 Mar 2023 10:33 Son Güncelleme: 18 Mar 2023 10:36

Maymunlar Cehennemi gerçek mi oluyor?

ABD'de bir maymun kadına saldırdı. Kadının kulağını parçalayan maymun saçlarına da zarar verdi. Maymun vurularak etkisiz hale getirdi.

Brittany Parker adlı kadın, verandasında evin içine girmeye çalışan bir maymun gördüğünde Oklahoma, Dickson'daki evindeydi. 

Maymun saldırganlaşınca polisi aradı. Polis geldiğinde, maymun sakinleşmişti ve Parker, polisleri karşılamak için evden ayrıldı. Aniden maymun saldırdı. Yerel haber kanalı KOKH'a konuşan Parker, "Sırtıma atladı ve kafamın üstüne indi. Avuç dolusu saçı tutmaya başladı ve yoldu. Kulağımı neredeyse tamamen kafamdan kopardı." ifadelerini kullandı.

'Primatı ararken iki el ateş edildi'

Dünya Sağlık Örgütü verileri, maymun ısırıklarının hayvan ısırığı yaralanmalarının yüzde iki ila 21'ini oluşturduğunu gösteriyor, ancak maymunlar genellikle yalnızca tehdit altında hissettiklerinde veya vücut dilini, yüz ifadelerini saldırganlık olarak yanlış anladıklarında saldırır.

Hayvan hakları grubu People for the Ethical Treat of Animals'a göre, tutsak primatlar 1990'dan beri bir ölümden ve 280'den fazla kişinin yaralanmasından sorumluydu ve bu da 50 primatın ölümüyle sonuçlandı.

Maymun, Parker'a saldırdıktan sonra kaçtı, ancak aile üyelerinden biri tarafından vurularak öldürüldü. Dickson polis şefi Tim Duncan, KOKH'ye "Primatı ararken iki el ateş edildi" dedi. "Ateşler kurbanın ikamet ettiği yerden geldi. Memurlar eve geri döndüler ve kurbanın bir aile üyesinin primatı vurarak öldürdüğünü gördüler."

Estetik ameliyat olması gerekecek

Parker, yaralarının tedavisi ve kuduz aşısı olması için Ardmore'daki Mercy Hastanesine ve daha sonra Oklahoma City'deki OU Tıbbi Travma Merkezine götürüldü. Kulağına estetik ameliyat olması gerekecek ve KOKH'a yarası nedeniyle çalışamayacağını söyledi. KOKH'un bildirdiğine göre, mahalle sakinleri maymunun bir komşunun evcil hayvanı olduğunu söyledi.

Sertifika açıklaması

Primatlar evcilleştirilmiş hayvanlar olarak sınıflandırıldığından, evcil maymunlar Oklahoma'da yasaldır ve birini eyalette evcil hayvan olarak tutmak için izin gerekmez . Oklahoma'da evcilleştirilmiş olarak sınıflandırılan ve bu nedenle izinsiz sahip olunabilecek diğer türler arasında zebralar, kangurular ve develer bulunur. Parker, maymun sahibi birinin yakınında yaşayan diğer kişilerin güvenliğinden endişe duydu. Parker, yerel haber KXII'ye verdiği demeçte, "Bence bu tür hayvanları tutmak için bir tür eğitim ve sertifika almanız gerektiğini söyleyen bir tür yasa olması gerekiyor." Ayrıca kendi çocuklarının güvenliğinden de korkuyor.

'Çok korkutucu'

Parker, KOKH'a "Oğlum dışarıda oynamayı seviyor" dedi. "Çocuğumun dışarı çıkıp oynamasına izin veriyor muyum? Dışarıya her çıktığımızda bir şey tarafından saldırıya uğrayacak mıyız diye endişeleniyor muyum? Çok travmatik. Çok korkutucu."

Bu olay akıllara maymunların insanlara karşı örgütlenip savaştığı Maymunlar Cehennemi filmini akıllara getirdi.