Gündem
06 Haz 2011 10:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:25

MAYIS AYINDA MEDYADA EN ÇOK HANGİ DİZİNİN HABERLERİ ÇIKTI?

Medya Takip Ajansı Interpress'in, televizyon dizilerinin yazılı basındaki yansımalarını araştırdığı rapor açıklandı.

Yakaladığı geniş izleyici kitlesiyle ekranın en çok ilgi çeken programların başında yer alan dizilerin sezon sonu yaklaştıkça heyecan dozu da yükseliyor.

Medya Takip Ajansı Interpress’in, televizyon dizilerinin yazılı basındaki yansımalarını araştırdığı rapora göre, ilk bölümünden itibaren çıkan haber sayısında liderliğe yükselen “Muhteşem Yüzyıl”  dizisi, Mayıs ayında da liderliği bırakmazken, uzun zamandır birincilik için çekiştiği “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisiyle arasındaki farkta hızla kapanıyor.

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide çıkan kanal haberlerinin tek tek incelendiği Interpress’in araştırmasında, geçtiğimiz ay “Muhteşem Yüzyıl” isminin geçtiği 709 haberle yazılı basında yer alırken, “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” 611 haberle ikinciliğini sürdürürken, birinciyle aradaki farkı bir önceki aya göre biraz daha kapattı. Mayıs ayında üçüncü sırayı “Fatma Gülün Suçu Ne?” hakkında çıkan 277 haberle aldı.

Kanalların yayınladığı ve basında haberi çıkan 78 dizi içinde, Nisan ayında çıkan haber adetlerine göre ilk on şu şekilde oluştu;

YERLİ DİZİLER

1) Muhteşem Yüzyıl
2) Öyle Bir Geçer Zaman Ki
3) Fatma Gülün suçu Ne?
4) Behzat Ç.
5) Arka Sokaklar
6) Ezel
7) Yahşi Cazibe
8) Hanımın Çiftliği
9) Çocuklar Duymasın
10)Tövbeler Tövbesi