Gündem
25 Mayıs 2011 17:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

MAXİ TV'NİN SATIŞ FİYATI BORCUNA YETMEDİ

Maxi TV'nin satışından elde edilen 570 bin dolarlık ihale geliri TMSF'nin “geçmiş dönem borcu” kapsamındaki alacağının tamamını karşılamaya yetmedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Maxi TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu Başkanlığı “Cinebeş Filmcilik ve Yapımcılık A.Ş., Multikanal Dağıtım ve Tic. A.Ş., Kutyay Özel Radyo Televizyon Yayıncılık A.Ş. ile Spor ve Çocuk Televizyon Rek. ve Yap. A.Ş.”nin satışından elde edilen 570 bin dolarlık ihale gelirinin TMSF’nin “geçmiş dönem borcu” kapsamındaki alacağının tamamını karşılamaya yetmediğinden bakiye alacağının ödenmesine yer olmadığına karar verdi.
 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF) Maxi TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu Başkanlığı “Cinebeş Filmcilik ve Yapımcılık A.Ş., Multikanal Dağıtım ve Tic. A.Ş., Kutyay Özel Radyo Televizyon Yayıncılık A.Ş. ile Spor ve Çocuk Televizyon Rek. ve Yap. A.Ş.”nin satışından elde edilen 570 bin dolarlık ihale gelirinin TMSF’nin “geçmiş dönem borcu” kapsamındaki alacağının tamamını karşılamaya yetmediğinden bakiye alacağının ödenmesine yer olmadığına karar verdi.
 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Maxi TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu Başkanlığı’nın Sıra Cetvelini Resmi Gazete’de yayımladı. Borçluların 5411 sayılı kanunun 134’üncü maddesi kapsamında değerlendirilen, ihale onay tarihi itibarıyla devlete ve sosyal güvenlik kuruluşlarına olan 6183 sayılı kanun kapsamındaki borç bilgileri şöyle:
 
“-Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 58 milyon 573 bin 34 TL,
 
-Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı-5 milyon 432 bin 200 TL,
 
-Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 6 milyar 576 milyon 328 bin 795 TL (gecikme zammı hariç)”
 
Buna göre, Maxi TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü oluşturan “Cinebeş Filmcilik ve Yapımcılık A.Ş., Multikanal Dağıtım ve Tic. A.Ş., Kutyay Özel Radyo Televizyon Yayıncılık A.Ş. ile Spor ve Çocuk Televizyon Rek. ve Yap. A.Ş.”nin satışından elde edilen 570 bin dolarlık ihale gelirin ve nemasının “geçmiş dönem borcu” olarak belirtilen TMSF alacağına ayrılmasına, bu bedel TMSF’nin “geçmiş dönem borcu” kapsamındaki alacağının tamamını karşılamaya yetmediğinden bakiye alacağının ödenmesine yer olmadığına karar verildi.
 
15 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLECEK
 
İhale bedelinden kalan miktar olmadığından yukarıda belirtilen mevzuat hükümlerine göre belirtilen alacaklar ile İhale Şartnamesi kapsamında alacak bildiriminde bulunan alacaklıların sıralamaya alınmasına mahal olmadığına, sıra cetvelinin bir suretinin masrafını veren ilgililere tebliğe çıkarılması kararlaştırıldı. Sıra cetveline itiraz süresi 15 gün olup sıra cetveline yapılan itirazların aynı süre içerisinde Satış Komisyonu’na bildirilmesine karar verildi.
 
Fon Kurulunun 18 Mart 2010 tarih ve 2010/82 sayılı kararı ile borçlu şirketlere aktarılan 2 milyon 69 bin 909 TL’nin 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 134’üncü maddesi kapsamında geçmiş dönem borcu olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna ödenmesine karar verildi. İşbu alacağın güncel bakiyesi 1 milyon 177 bin 159 TL’dir.