Güncel
20 Mayıs 2022 09:55 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2022 09:57

‘Mavi Bayrak’lı plaj sayısı belli oldu! Hedef dünya birinciliği…

Türkiye'de Mavi Bayraklı plaj sayısı 531'e yükselerek dünyanın ödüllü plaja sahip üçüncü ülkesi oldu. Bursa'daki İznik Gölü’nde bulunan İnciraltı Halk Plajı’na da ilk kez bu yıl ‘Mavi Bayrak’ ödülü verildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın verdiği ‘Mavi Bayrak’ ödüllerinde Türkiye’nin 2022 yılında da zirvedeki yerini koruduğunu ve Türkiye'nin Mavi Bayrak’lı plaj sayısının 531'e yükseldiğini açıkladı.

Türkiye’nin, İspanya ve Yunanistan’ın ardından dünyanın en çok ‘Mavi Bayrak’lı 3’üncü ülkesi olduğunu söyledi.

HEDEF DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Bu yıl ödüllü plaj sayısının 531'e ulaştığını açıklayan Ersoy, 2023'te plaj sayısında, uluslararası Mavi Bayrak uygulaması yapan ülkeler arasında dünya birinciliğini hedeflediklerini vurguladı.

Bakan Ersoy, Bakanlığın yaptırdığı Antalya’da 5, Muğla’da 1 halk plajının ‘Mavi Bayrak’ almaya hak kazandığını kaydetti.

İZNİK GÖLÜ DE ALDI

Bursa'daki İznik Gölü’nde bulunan İnciraltı Halk Plajı’na da ilk kez bu yıl ‘Mavi Bayrak’ ödülü verildi.

Mavi Bayraklı plaj sayıları Antalya’da 229’a, Muğla’da 111’e, Mersin’de 11’e, Kırklareli ve Sakarya’da 2’ye yükseldi.

İzmir, Balıkesir, Samsun, Çanakkale, Kocaeli, Bartın, İstanbul, Ordu ve Van illerinde ise geçen yılın rakamları korundu.

Antalya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Lara 1 ve Lara 2 Halk Plajları ile yine Bakanlığa ait Manavgat, Beldibi ve Çamyuva Halk Plajları da bu yıl ‘Mavi Bayrak’ almaya hak kazanan plajlar arasında yer aldı. Marmaris’teki Kültür ve Turizm Bakanlığı İçmeler Halk Plajı da bu yıl ‘Mavi Bayrak’ın dalgalanacağı plajlardan oldu.

ETİKETLER
#mavi bayrak #plaj