Spor
28 Tem 2023 23:50 Son Güncelleme: 29 Tem 2023 00:47

Mauro Icardi Galatasaray için İstanbul'da!

Galatasaray'ın her konuda anlaşmaya vardığı Mauro Icardi, ailesiyle birlikte İstanbul'a geldi. Arjantinli futbolcuyu taşıyan özel uçak, yaklaşık 18 saatlik uçuşun ardından Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne iniş yaptı. Icardi, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra sarı-kırmızılı kulüple 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

Galatasaray, aylardır beklediği Icardi'ye kavuştu. Sarı-kırmızılıların transferini KAP'a bildirdiği Arjantinli golcü, eşi Wanda Nara ve çocuklarıyla birlikte İstanbul'a geldi.

Icardi ve ailesini taşıyan özel uçak, TSİ sabaha karşı Arjantin'den yola çıkarken, yaklaşık 18 saatlik yolculuğun ardından TSİ 23.25 sularında İstanbul Atatürk Genel Havacılık Terminali'ne iniş yaptı.

ÜÇ YILLIK SÖZLEŞME İMZALAYACAK

Mauro Icardi ile sözleşme şartlarında anlaşan sarı-kırmızılılar, Arjantinli golcü ile üç yıllık mukavele imzalayacak.

10 milyon Euro yıllık ücret alacak olan Icardi'nin maaşının önemli bir bölümünün sponsorlar aracılığıyla ödeneceği öğrenildi.

GALATASARAY KAP'A BİLDİRDİ

Sarı-kırmızılı takım, Arjantinli golcünün transferi için PSG ile görüşmelere başlandığını KAP'A bildirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero'nun transferi konusunda futbolcu ve kulübü SAS Paris Saint-Germain Football ile resmi görüşmelere başlanmıştır."

PSG DE AÇIKLADI

Öte yandan Paris Saint-Germain de, Icardi'nin geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği Galatasaray'a kalıcı olarak transfer olduğunu açıkladı. Fransız ekibi, Icardi'ye kariyerinde başarı diledi.

26 MAÇTA 23 GOL ATTI

Geçen sezon PSG'den kiralık olarak Galatasaray'da oynayan Icardi, attığı goller ve yaptığı asistlerle şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu.

Arjantinli yıldız, 24 Süper Lig maçında 22 gol atarken, 2 Türkiye Kupası mücadelesinde ise 1 kez fileleri havalandırdı. 30 yaşındaki futbolcu böylece sarı-kırmızılı formayla toplam 26 resmi maçta 23 gol attı.

Icardi ayrıca, bu karşılaşmalarda 8 de asist yaparak skora katkıda bulundu.