MASAK ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ı yakın takibe aldı

Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) hazırladığı raporda, Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Dilan Polat ve eşinin hesabında 100 milyonlarca liralık şaibeli işlem tespit edildiğine dair tespitler yer aldı.

MASAK ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ı yakın takibe aldı - Sayfa 1

Ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkındaki son dakika haberi magazin gündemine bomba gibi düştü… Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi birçok iddia ortaya atılan Dilan Polat ve eşiyle ilgili rapor hazırladı. Raporda Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde para aklanıyor olabileceği iddialarına yer verildi.

120
MASAK ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ı yakın takibe aldı - Sayfa 2

Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi birçok iddia ortaya atılan Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında rapor hazırladı. Rapora göre, Polat'la bağlantılı şirketlerin mal aldığı şirketlerin büyük kısmı, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluştu.

220
MASAK ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ı yakın takibe aldı - Sayfa 3

MASAK, bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğunu saptadı.

320
MASAK ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ı yakın takibe aldı - Sayfa 4

Sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındıran işlemlerin 200 milyon liradan fazla olduğu vurgulanırken, elde edilen hasılat nakit olarak çekilip, kendi şahsi hesapları ile Engin Polat'a ait şirkete nakit yatırılarak lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştirildi.

420