Kültür Sanat
13 Haz 2022 17:21 Son Güncelleme: 13 Haz 2022 17:25

Marvel'ın ilk Müslüman süper kahramanı: İyi bir başlangıç

Marvel'ın ilk Müslüman süper kahramanı Ms. Marvel'ı canlandıran Iman Vellani, "İki milyar Müslümanın ve Güney Asyalının hepsini temsil edemeyiz fakat bu kesinlikle iyi bir başlangıç" dedi.

Marvel, Ms. Marvel dizisinde Müslüman süper kahramana hayat verecek oyuncuyu seçti. Oyuncu Iman Vellani, yetişkinliğe geçiş dönemini konu alan Ms. Marvel'da rol alacak.

Iman Vellani, yetişkinliğe geçiş dönemini konu alan Ms. Marvel’da, aynı adlı Pakistanlı-Amerikalı genç süper kahramana dönüşen Kamala Khan başrolünde oynaması hakkında konuştu.

19 yaşındaki oyuncu, Marvel'ın Kamala Khan gibi bir karakterini canlandırmaktan gurur duyduğunu söyledi. Vellani, karakteri için kendisine güvendiğini ve ayrıcalıklı hissettiğini de ekledi. 

Variety'ye konuşan Iman Vellani, "Herhangi bir şeyin ilki olmanın getirdiği çok fazla ağırlık var" dedi.

“İKİ MİLYAR MÜSLÜMANI TEMSİL EDEMEYİZ”
Marvel yöneticilerinin kendine verdiği tavsiyeden bahseden Iman Vellani şunları ifade etti.

"İşe ilk Müslüman süper kahraman olduğunu düşünerek gitme, sadece işe git ve eğlen' dediler. Kendime söyleyip durduğum şey de bu: Yolumdan sapıp Müslüman ve Pakistan temsilini savunmak zorunda değilim. Bu bir kızı konu alan bir öykü. İki milyar Müslümanın ve Güney Asyalının hepsini temsil edemeyiz fakat bu kesinlikle iyi bir başlangıç."