Gündem
29 Mar 2013 11:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

MART AYINDA ZİRVE HANGİ TAKIMIN OLDU?

İşte, Mart ayının en çok konuşulan spor kulübü, sporcu, teknik direktör ve kulüp yöneticileri...

MTM’nin Mart ayını kapsayan medya araştırmasına göre, ayın en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe oldu. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’i istifaya davet etmesi ile medyada dikkat çeken spor kulübü, UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale kalmasıyla adından övgüyle bahsettirdi. Çeyrek finalde rakibi Lazio olan Fenerbahçe, Mart ayında 77 bin 663 haber ve yazıda yer aldı.

Galatasaray adını çeyrek finale yazdırdı…

Mart ayında basına en fazla yansıyan ikinci spor kulübü Galatasaray oldu. Almanya’nın Schalke 04 takımını deplasmanda devirerek Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline adını yazdıran sarı kırmızılı takım, çeyrek final için Real Madrid’le eşleşti. Ay içerisinde ayrıca, Bayern Münih’in Hollandalı yıldızı Arjen Robben’i transfer edeceği ile ilgili iddialarla da anılan Galatasaray, toplamda 48 bin 381 haber ve yazıda yer buldu.

MART AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPOR KULÜPLERİ

Spor kulübü

Haber adedi

Artış oranı (%)

Fenerbahçe

77.663

-1

Galatasaray

48.381

-18

Beşiktaş

40.614

-9

Trabzonspor

28.032

-14

Bursaspor

23.569

-3

Burak Yılmaz Jorge Mendes ile anlaştı

Medya Takip Merkezi’nin spor gündemi araştırmasına göre, Mart ayında adından en çok söz edilen sporcu Burak Yılmaz oldu. Galatasaray’ın tüm şampiyonlar ligi maçlarında gol atması ile hem Türkiye hem de Avrupa’da beğeni toplayan Yılmaz’ın çeşitli Avrupa takımlarından teklif aldığı iddia edildi. Jorge Mendes ile menajerlik anlaşması imzalayan Burak Yılmaz, ay boyunca 13 bin 962 haber ve yazıda yer aldı.

Geçen ayın 1.’si Drogba bu ay 2.inci sırada…

Şubat ayının en çok konuşulan sporcusu olan Didier Drogba, Mart ayında medyada en fazla yer alan ikinci sporcu olmayı başardı. Ay içerisinde 35. yaşını kutlayan Drogba, Chelsea’deyken birlikte çalıştığı hocası Jose Mourinho tarafından övgüyle bahsedildi. Drogba Mart ayında 13 bin 559 haber ve yazı ile medyaya yansıdı.

Sneijder Hollanda’nın en çok kazanan futbolcusu…

Aynı araştırmada öne çıkan diğer sporcu isim Wesley Sneijder oldu. Hollanda Milli Takımı Kadrosuna dahil edilmesiyle medyada yer alan yetenekli futbolcu, 2012 yılında Hollanda’nın en çok kazanan oyuncusu oldu. Sneijder toplamda11 bin 852 haber ve yazıda yer aldı.

MART AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPORCULAR

Sporcu

Haber adedi

Artış oranı (%)

Burak Yılmaz

13.962

6

Didier Drogba

13.559

-45

Wesley Sneijder

11.852

-31

Dirk Kuyt

7.372

-3

Moussa Sow

7.278

-4

Raul Meireles

5.996

-34

Arda Turan

5.466

2

Manuel Fernandes

5.324

-7

Gökhan Gönül

5.246

12

Fernando Muslera

5.104

-17

Ayın en çok konuşulan teknik hocası Fatih Terim oldu…

Mart ayını kapsayan spor gündemi araştırmasına göre, ayın medyada en fazla konuşulan teknik direktörü Fatih Terim oldu. Takımının Orduspor’la oynadığı maçta, hakem tarafından tribüne gönderilen Terime, 3 maç yede kulübesine ve soyunma odasına girme yasağı getirildi. Inter’in teknik direktörlük koltuğuna getirmek istediği iddia edilen Fatih Terim, Mart ayında 13 bin 459 haber ve yazıda yer aldı.

Aykut Kocaman’dan futbolcularına teşekkür…

Aynı araştırmaya göre, ayın medyada adından en çok söz edilen ikinci teknik hocası Aykut Kocaman oldu. Toplamda 10 bin 539 haber ve yazıda yer bulan Fenerbahçe teknik direktörü, 37 günde 12 maç oynayarak başarılı bir performans gösteren oyuncularını tebrik etti. Kocaman ayrıca, Fenerbahçe’yi UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale taşımasıyla kulüp tarihine geçti.

Samet Aybaba’dan yönetime övgü…

Beşiktaş’ın teknik direktörü Samet Aybaba, MTM’nin hazırladığı spor gündemi araştırmasında medyaya en çok konu olan üçüncü teknik isim oldu. Kulübü ile ilgili birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Aybaba, yönetimin yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsetti. Takım içerisinden Gökhan Süzen ve Fernandes ile tartışan Samet Aybaba, Mart ayında 6 bin 945 haber ve yazıda yer buldu.

MART AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖRLER

Teknik direktör

Haber adedi

Artış oranı (%)

Fatih Terim

13.459

-1

Aykut Kocaman

10.539

-19

Samet Aybaba

6.945

-23

Tolunay Kafkas

5.831

-27

Abdullah Avcı

4.902

62

Aziz Yıldırım’a 21 gün hak mahrumiyeti cezası…

Araştırma raporunda dikkat çeken bir diğer konu ise kulüp yöneticileri oldu. Rapora göre, ayın en çok konuşulan kulüp yöneticisi Aziz Yıldırım oldu. Fenerbahçe’nin Bursaspor ile oynadığı maçın hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından kendisine 21 gün hak mahrumiyeti ve 21 bin TL para cezası verilen Yıldırım, toplamda 6 bin 378 haber ve yazıda yer aldı.

Fikret Orman Beşiktaş’ın 110. yıl dönümü ile anıldı

Mart ayında medyaya en fazla yansıyan ikinci kulüp yöneticisi Fikret Orman oldu. Beşiktaş’ın 110. kuruluş yıl dönümü sevinçlerini paylaşanlara teşekkür eden Orman, kutlama gecesinde eski yönetimden hesap soracaklarını yineledi. Ay içerisinde Beşiktaş Belediyesi’nin yaptırdığı kartal heykelinin açılışına katılan Fikret Orman, 4 bin 480 haber ve yazı ile gündeme geldi.

Aysal’dan futbolculara prim

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, MTM’nin spor gündemi raporunda öne çıkan diğer kulüp yöneticisi oldu. Beşiktaş’ın 110. yaş kutlamasına davetli olan Aysal, takımın Şampiyonlar Ligi çeyrek finale kalması sonucu futbolculara prim sözü verdi. Aysal toplamda 4 bin 427 haber ve yazı ile ay genelinde adından söz ettirdi.

MART AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP YÖNETİCİLERİ

Kulüp yöneticisi

Haber adedi

Artış oranı (%)

Aziz Yıldırım

6.378

-17

Fikret Orman

4.480

2

Ünal Aysal

4.427

15

Sadri Şener

2.592

-14

Abdurrahim Albayrak

1.127

-10

*Veriler, MTM Medya Takip Merkezi'nin, Mart 2013'te 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

İŞTE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ

Ay boyunca öne çıkan haberleri derleyen Medya Takip Merkezi'nin verilerine göre, spordaki diğer gelişmeler ise şunlar oldu:

· 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda Nevin Yanıt, 60 metre engellide altın madalya kazandı.

· Voleybol Erkekler CEV Kupası’nın şampiyonu Halkbank Erkek Voleybol Takımı oldu.

· Göteborg’da koşulan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası erkekler 1500 metre finalinde mücadele eden İlham Özbilen Avrupa ikincisi oldu.

· Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor'a 40 bin lira para cezası verdi.

· Borusan Otomotiv-MINI ve Burton işbirliğinde bu yıl ikincisi yapılan Burton Pro’13 Presented by MINI, 10 Mart’ta Bolu Kartalkaya’da Dorukkaya pistinde düzenlendi.

· Halter Federasyonu'nun yeni başkanı Tamer Taşpınar oldu.

· Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nin şampiyonu Vakıfbank oldu.

· Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren takımlar ve sporcular, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle, ödüllerini aldı.

· Formula 1'de sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sini Lotus-Renault'un Fin pilotu Kimi Raikkonen kazandı.

· Atletizm Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Atletizm Birliği'nin her ay düzenlediği ''Ayın atleti'' oylaması sonucunda Nevin Yanıt, Şubat ayının kadın atleti unvanını elde etti.

· Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 120 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp, altın madalya kazandı.

· Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara'ya yapılacak yeni stadın projesini çizdirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Eskişehir yolunun kenarındaki 520 dönümlük alanda yapılması planlanan 40 bin seyircili stadın mimarisi, bakan Kılıç tarafından özel olarak çizdirildi.

· 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nı düzenlemeye aday olan kentlerden İstanbul’da, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu incelemeler yaptı.

· Euroleague Finali'nde Ekaterinburg ile karşılaşan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Ekaterinburg şehrindeki Divs Arena Salonu'nda oynanan mücadeleyi 82 - 56 kaybederek ikinci oldu.

· Tarihi İnönü Stadı'nın sezon sonunda yıkılıp yeniden yapılması konusunda Anıtlar Kurulu'ndan izin alan Beşiktaş yönetiminin, önümüzdeki sezon maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacak.

· Türkiye’nin ev sahipliğinde 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın kura çekimi, İstanbul’da gerçekleştirildi. Kura çekimlerine Türkiye C Grubu’nda El Salvador, Kolombiya ve Avustralya ile eşleşti.

· Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığıyla ilgili sloganı açıkladı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun incelemeleri kapsamında düzenlenen toplantıda, Türk ve yabancı basın mensuplarına sunum yapan Kılıç, 'İstanbul 2020'nin sloganın 'Bridge Together (Birlikte Köprüler Kuralım)' olacağını ifade etti.