Gündem
24 Haz 2022 08:35 Son Güncelleme: 24 Haz 2022 09:28

Marmaris'teki yangını çıkartan kişinin ifadesi ortaya çıktı!

Marmaris'te ormanı yakan şahsın sorgudaki ilk ifadesi ortaya çıktı. 3 farklı noktaya sigara izmariti atarak yangını başlattığını itiraf eden şahıs, ailesiyle arasındaki ticari bir husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Babasının bölgedeki arazisini sattıktan sonra kendisini dışladığını belirten şahıs, yangını çıkarttıktan sonra alevlere girerek intihar etmek istediğini aktardı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Hisarönü Mahallesi Bordübet ve Yedi Adalar bölgesinde 21 Haziran günü saat 19:45 sıralarında yangın çıktığının bildirilmesi üzerine Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, olayın sabotaj olup olmadığıyla ilgili olarak çalışma başlattı.

3832 ŞÜPHELİ VE ARAÇ SORGULANDI

Emniyet ve Jandarma ekiplerince yangın bölgesinde bulunan işletmeler ile 2 otel ve 2 kamp alanına ait güvenlik kameraları, bölgede bulunan fotokapanlar, kameralar ile PTS kayıtları incelenirken, toplam 3 bin 832 şüpheli ve araç da sorgulandı.

Yangın bölgesinde yapılan inceleme ve araştırma neticesinde yangının Hisarönü Mahallesi Saklı koy mevkiinde çıkmış olabileceği ihtimali üzerine, olay yeri inceleme ekiplerince bölgede çalışma başlatıldı.

Yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen noktada 3 adet araç lastiği yakılmış halde bulunurken, yangının başlangıç olarak değerlendirildiği noktada terkedilmiş bir motosiklet bulundu.

YANGIN NOKTASINA YAKIN NOKTADA KONUMU ÇIKTI

Motosiklet ile ilgili yapılan araştırmada motor sahibinin S.A. olduğu ve 5 suç kaydının bulunduğu tespit edildi. Şahsa ait telefonun yangının çıktığı gün 23.30 itibariyle kapandığından sinyal bilgilerine ulaşılamazken, şüpheliye ait sosyal medya hesabında yapılan incelemede yangın öncesinde yangın çıkış noktası olarak değerlendirilen noktadan konum paylaşarak facebook hesabında mal, mülk davası ile ilgili ailesine hitaben tehdit cümleleri sarf ettiği tespit edildi.

Yangın çıkış saati itibariyle firari olan şüphelinin yakalanması için, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından müşterek özel ekiple oluşturuldu ve yangın başlangıç noktasında incelemeler başlatıldı.

Şüphelinin adına kayıtlı motosikletin olay yerinde olması nedeniyle yangın başlangıç noktasından çok uzaklaşamamış olduğu değerlendirilerek bölge haritası ayrıntılı analiz edilerek kaçma istikametleri, barınma alanları ve tatlı su kaynaklarının koordinatları titizlikle çıkartıldı ve arama alanı daraltıldı.

BENZİN DOLU PET ŞİŞE ELE GEÇİRİLDİ

Şüpheli, Marmaris İlçesi Hisarönü mahallesi Bördübet köyü Saklı Koy mevkiinde ormanlık alan içerisinde yatar vaziyette sarhoş olarak yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelinin yakalandığı bölgede ağaçlık alanda içinde benzin olduğu değerlendirilen iki tane beş litrelik pet ele geçirildi.

İZMARİTLE YANGIN ÇIKARMIŞ

Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre, şüphelinin yapılan ilk sorgusunda ailesi ile ailevi sorunlar yaşadığını, babasının bölgede bulunan arazisini sattığını, babası tarafından dışlandığını bu nedenle yangın bölgesinde 3 ayrı noktaya sigara izmariti atmak sureti ile yangını çıkarttığını, kendisinin de ateşin içine girerek intihar etmek istediğini beyan ederek, itirafta bulundu.