Gündem
29 Tem 2022 18:41 Son Güncelleme: 29 Tem 2022 18:49

Marmaris'te yüreklere su serpen gelişme! Yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangını kontrol altında

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerleşim yeri yakınında başlamasının ardından kısa sürede villalara sıçrayan ve 5 uçak, 8 helikopter, 40 arasözle müdahale edilen orman yangın, kontrol altına alındı. Orman Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Marmaris 'teki orman yangını havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı" ifadelerine yer verildi.

Saat 16.00 sıralarında ilçe merkezindeki otogarın üst kısmındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLDİ

İhbarla bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere havadan ve karadan müdahaleye başladı. Bölgedeki çalışmalar sürdürülürken, yangının yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

 

BÖLGEDEKİ OTELE SIÇRADI

Ormanlık alanda çıkan yangın, dakikalar sonra bölgedeki bir otele sıçradı. Bu anları kaydeden vatandaşların panik içerisinde kaçıştıkları ve gözyaşı döktükleri görüldü. Ayrıca yangınların sıçradığı otel de tahliye edildi.

OGM: 5 UÇAKLA MÜDAHALE EDİLDİ

Orman Genel Müdürlüğü'nden de Marmaris'teki yangınla ilgili açıklama geldi. 5 uçak, 8 helikopter ve 40 arasözün görevlendirildiğini belirten OGM, "Orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın Kahramanları Yeşil Vatanımızı korumak için alevlerle mücadele ediyor" ifadelerini kullandı. OGM'nin açıklamasından kısa bir süre sonra ise yangın kontrol altına alındı.

ORMAN BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ: YANGIN KONTROL ALTINDA

Orman Bakanlığı'ndan da yangındaki son duruma ilişkin açıklama geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Muğla Marmaris 'teki orman yangını havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı."

AFAD'DAN AÇIKLAMA: OTELDEN TAHLİYELER ARASINDA YARALI YOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yangın sıçrayan otelle ilgili yapılan açıklamada, "Otelden tahliye edilen vatandaşlarımız arasında yaralı bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi. AFAD'dan yapılan açıklamanın tamamında şöyle denildi: "Bölgede çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup, yaralı bulunmamaktadır. Yangına Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 112 ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: 7 VİLLA TAHLİYE EDİLDİ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da, villalarda tahliye işlemi gerçekleştirildiğini belirterek, "Karadan ve havadan tüm ekipler müdahaleleri gerçekleştiriyor. En son Turizm Meslek Yüksekokulu ve Uygulama Oteli'ne sıçradı. Bir villaya da sıçramış durumda. Ama ekipler müdahalelerini sağlıyor. Bununla birlikte 7 villada da tahliyeler gerçekleşti" diye konuştu.

İşte bölgeden gelen ilk fotoğraflar: