Gündem
28 Haz 2021 17:23 Son Güncelleme: 28 Haz 2021 17:30

Marmaris'te 35 metrelik tekne yandı! Olay 'Veyis Ateş' iddiası!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tamir için bekleyen 35 metrelik bir tekne yandı. Kullanılamaz hale gelen teknenin Veyis Ateş'e ait olduğu öne sürüldü.

Marmaris'te Bozburun Mahallesi'ndeki bir yatçılık firmasında, saat 07.00 sıralarında, tamir için bekleyen 35 metrelik teknede yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü.

Yangının bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler, tersanedeki 2 fiber tekneye de sıçradı. Tersanedeki yanıcı maddeler nedeniyle alevler daha da büyüyen yangında ilk tekne tamamen, 2 fiber tekne ise kısmen yanıp kullanılamaz hale geldi. 

VEYİS ATEŞ İDDİASI

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Zihni Çakır, yanan 35 metrelik teknenin organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları sonrası Habertürk'ten istifa eden Veyis Ateş'e ait olduğu yönünde bilgi aldığını açıkladı.

Çakır, yangının görüntülerinin yer aldığı bir videoyu Twitter hesabından paylaşırken şu ifadeleri kullandı:

"Marmaris Bozburun’da “bilinmeyen bir sebeple” yanan 35 mt’lik Ateş-1 teknesinin Veysi Ateş’e ait olduğu bilgisi var. Sezgin Baran Korkmaz ile yaptığı telefon görüşmesiyle ismi gündem olan Veyis Ateş’ten Marmaris Bozburun’da alev alan Ateş-1 teknesi ile ilgili bir açıklama yapılmazken Marmaris’teki kaynaklarım teknenin Veyis Ateş’e ait olduğunu teyid etti."