Gündem
24 Eyl 2020 16:50 Son Güncelleme: 24 Eyl 2020 17:28

Marmara'da korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi!

İstanbul'da deprem meydana geldi. 10 saniye süren depremle ilgili Avrupa Sismoloji merkezi büyüklüğünün 4,0 olarak açıkladı.

AFAD’ın açıklamasında “Marmara Denizi'nde saat 16.38'de merkez üssü Marmaraereğlisi'nin 18 kilometre açığı olan 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi." denildi.

KANDİLLİ 4.3 OLARAK AÇIKLADI

Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.3 olarak duyurdu.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bu akşam saatlerinde meydana gelen depremle ilgili valilikten de açıklama geldi. Açıklamada "Saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir." denildi.

VALİ YERLİKAYA'DAN DEPREM MESAJI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 4,2'lik deprem sonra geçmiş olsun mesajı yayımladı. Vali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "AFAD verilerine göre saat 16.38'de merkez üssü Marmara Ereğlisi olan 4.2'lik bir deprem meydana gelmiştir. İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadeleri yer aldı.

 

ETİKETLER
#deprem