Gündem
19 Şub 2021 10:36 Son Güncelleme: 19 Şub 2021 11:45

Marmara'da buzlanma ve don bekleniyor

Marmara'da yağan kar yağışından sonra aşırı buzlanma ve don olayı ile birlikte sis, İstanbul kıyılarında ise yağmur bekleniyor

Meteoroloji son tahminlerine göre 33 kent başta olmak üzere sarı kod uyarısında bulundu.

Alınan son bilgilere göre bugün İstanbul kıyıları yağmur; Düzce, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yoğun kar yağışı.

Marmara'da aşırı buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için çığ uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan son bilgilere göre; Ülkemiz genelinde parçalı çok bulutlu olacağı, Marmara başta olmak üzere (Çanakkale ve Balıkesir dışında), İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya ve Elazığ), Eskişehir, Çankırı, Karaman, Siirt ve Batman çevreleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karla karışık yağmur ve kar şeklinde, İstanbul kıyılarında yağmur olması bekleniyor yağışlar; bu sabah saatlerinden itibaren Düzce başta olmak üzere, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey kesimleri, akşam saatlerinde Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimleri yoğun kar yağışı bekleniyor.

Marmara Bölgesi ile iç ve doğu kesimleri aşırı buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus olması.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri başta olmak üzere Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıkları Ege ve İç Anadolu'da 2 ila 4 derece yükseleceği, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yoğun kar yağışı uyarısı

Yağışlar, bu sabah saatlerinden itibaren Düzce başta olmak üzere, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde, akşam saatlerinde ise Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yoğun kar yağışı olacağı meydana oluşabilecek aşırı buzlanma ve şiddetli don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile birlikte Doğu Anadolu’nun güneydoğusu yüksek yerlerinde kar ve dik yamaçlarda ise çığ oluşma riski olduğundan dolayı, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yurdumuzun kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde ise orta, yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don beklendiğinden başta üreticilerimiz ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.