Gündem
04 Mar 2014 22:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Marmara Üniversitesi'nden açıklama

Marmara Üniversitesi'nden araştırma görevlilerinin atıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı.

"Marmara Üniversitesi araştırma görevlileri okuldan atıldı" şeklinde çıkan haberlere dair Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yayınlanan haberde gerçeğe aykırı bilgiler yer almakta Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığının manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif eden ifadeler kullanılmaktadır" denildi.

AÇIKLAMANIN TAM METNİ
1. İki araştırma görevlisinin Gezi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle "okuldan atıldığı",

2. Sekiz araştırma görevlisine aynı gerekçeyle çeşitli disiplin cezalarının verildiği,


3. Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran tarafından öğrencilerin fişlendiği,

4. Öğretim üyelerinin tehdide maruz bırakıldığı.

iddialarının yer aldığı görülmektedir:

Yayınlanan haberde gerçeğe aykırı bilgiler yer almakta, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığının manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif eden ifadeler kullanılmaktadır. Bu kapsamda;

1. İki araştırma görevlisinin "okuldan atıldığı" iddiası sürmekte olan bir soruşturma konusuyla ilgili olup kesinleşmiş bir karar söz konusu değildir.

2. Soruşturma konusunun Gezi eylemlerine katılmayla ya da sendikal hakların kullanımıyla, özellikle fikir ve eylem özgürlüğü ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Ceza alan araştırma görevlileri, kendilerine hususen tebliğ edilmiş olan sınav gözetmenliği görevlerini, hiçbir mazeret beyan etmeden ve yetkili kurullara hiçbir bilgi vermeden yerine getirmemiş ve eğitim öğretim hakkının bir parçası olan sınav güvenliğini tehlikeye atmışlardır.

3. Devam eden soruşturma raporlarında, bütün araştırma görevlilerinin eylemlerinin karşılığı olan kamu görevinden çıkarılma ile tecziyesi önerilmiş, Fakülte Disiplin Kurulu iyi niyet kullanarak daha alt cezaları takdir etmiştir. Ancak daha önce çeşitli cezalar almış olan iki araştırma görevlisiyle ilgili soruşturmada kesinleşmiş bir durum söz konusu değildir.

4. Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran'ın ismi zikredilerek yöneltilen suçlamalar tümüyle yalan ve yanlıştır. Söz konusu iddialarla ilgili hiçbir bilgi ve belge mevcut değildir. Söz konusu iddiaların, yapılan incelemeler ve görülen mahkemeler tarafından mesnetsiz, yalan ve yanlış olduğu tescil edilmiştir. Buna rağmen, aynı yalan ve yanlış iddialar haberinizde gerçekmiş gibi sunulmaktadır.

5. Öğretim üyelerine ve elemanlarına yönelik tehdit veya benzeri bir işlem veya uygulamanın yapıldığına dair hiçbir bilgi ve belge de mevcut değildir. Ayrıca söz konusu iddialarla ilgili yürütülen Kurum dışı incelemelerde, iddiaların mesnetsiz, yalan, yanlış ve hatta art niyetli olduğu tescil edilmiştir.

Mevzuata uygun biçimde yukarıdaki tekzip metninin, yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla yayınlanmasını rica ederim.

Marmara Üniversitesi

İletişim Fakültesi Dekanlığı