Gündem
15 Şub 2024 20:10 Son Güncelleme: 15 Şub 2024 20:40

Marmara Denizi'nde batan 'Batuhan A'nın yeri tespit edildi

MSB, Marmara Denizi'nde batan 'Batuhan-A' isimli kargo gemisindeki 6 mürettebatı arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlayan Deniz Kuvvetleri'nin, gemiyi 51 metre derinlikte tespit ettiğini duyurdu.

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisine ait olduğu değerlendirilen su altı tarama görüntüsü tespit edildi.

Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'ndan 6 kişilik mürettebatla hareket eden "Batuhan A" adlı geminin Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında batmasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışması, 275 personelle sürüyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, 51 metre derinlikte geminin bulunduğu bölge belirlendi. Arama kurtarma ekipleri, su altı tarama cihazlarıyla batığın görüntüsünün alındığı bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise teyit için dalış planlaması yapılacağı bildirildi.

MSB: SONAR CİHAZI İLE TESPİT EDİLDİ

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB), Deniz Kuvvetleri'nin sonar cihazı ile gemiyi 51 metre derinlikte tespit ettiğini duyurdu.

MSB'den yapılan yazılı açıklamada, "Deniz Kuvvetlerimiz, ayrıca arama- kurtarma çalışmaları için bir adet Deniz Karakol Uçağı görevlendirdi. İzmit Körfezi'nde bulunan araştırma gemimiz TCG ÇUBUKLU ile Erdek Deniz Üs Komutanlığında görevli mayın avlama gemimiz TCG AYVALIK da bölgeye intikal etti. Su altı ve su üstü arama yeteneklerine sahip olan her iki gemimiz bölgede arama- kurtarma çalışmalarına destek sağlarken, ilave olarak Karadeniz açıklarındaki arama- kurtarma gemimiz TCG AKIN da destek için bölgeye intikale devam ediyor" denildi.

'ESKİŞEHİR 1'İNCİ ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI'NDA HAZIR BEKLETİLİYOR'

Açıklamanın devamında, "Diğer yandan Deniz Kuvvetlerimize ait bir adet Seahawk helikopteri Çanakkale Deniz Hava Üs Komutanlığında, Hava Kuvvetlerimize ait bir adet AS532 tipi helikopter de bölgeye hareket etmek üzere Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda hazır bekletiliyor" ifadeleri kullanıldı.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere hareket eden "Batuhan A" adlı kargo gemisi, ağır hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batmış, bölgeye sevk edilen ekipler geminin battığı değerlendirilen bölgede bir boş can salı bulmuştu.