Polemik & Kulis
28 Eyl 2014 10:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Markar Esayan'dan Rober Koptaş'a ağır itham! Dedikoducu ergen!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Markar Esayan, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş için "Dedikoducu ergen" dedi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Markar Esayan, bugünkü yazısında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş'a zehir zemberek bir yanıt verdi. Esayan, isim vermeden Koptaş için, "Dedikoducu ergen" dedi.

Markar Esayan, "Ermenilerin önündeki tercihler ve AGOS..." başlıklı köşe yazısında, "ilk yuvam" dediği, gazeteciliğe başladığı Agos gazetesini yerden yere vurmuş ve Ermeni solcuların zamanında İttihatçılar ile bile pakt kurduğunu anımsatıp, Ermeni cemaatin BirGün'ü olacağınıza yeni Türkiye'nin gazetesi olun demişti.

Markar Esayan'a çok sert yanıt veren Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ise, "Bizlerden öğrendiğin Yoldaş Pançuni'yi diline dolamış, aklınca kafasızlıkla alaya almışsın. Bizler sahiden de sıkça kafasızlık ederiz, insanlığımıza ver. Ve kafasızlık bu ya, bir türlü onursuzluğu beceremedik. Sense bunu kendine o kadar güzel yakıştırıyorsun ki, çok istesek de sana bir türlü gülemiyoruz" diye yazmıştı..
Agos, Ermeniler, 'bnagalez'ler başlıklı yazısında Koptaş, Esayan'a çok sert şekilde yüklenmiş ve şöyle yazmıştı: "Yoldaş Pançuni'yi biliyorsan, bnagalez kelimesinin anlamını da biliyorsundur. Master yapmış adamsın, bizden öğrenecek değilsin, ama bilmeyenler için söyleyelim, çanak yalayıcı demek. Takdir edersin Markar, bnagalaz'leri, yaladıkları çanakların sahipleri bile ciddiye almaz. Eh, biz de almıyoruz."

Rober Koptaş'ın bu yazısından sonra Markar Esayan'ın ne yanıt vereceği merak konusu olmuştu. Esayan, bugünkü yazısında konuyla ilgili dipnot yazmaya bile gerek olmadığını belirterek, "AGOS'un yazıma hakaret, dedikodu ve iftiralarla verdiği ergence tepki dipnotu dahi hak etmiyor. Lakin oradaki sorunu benden daha iyi tarif ettiği kesin" diye yazdı.