Polemik & Kulis
06 Ağu 2015 17:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

Markar Esayan Ahmet Hakan'ın o röportajı için konuştu: Çocuk istismarıydı, üzüldüm!

Markar Esayan, Garo Paylan'ın Ahmet Hakan'a 37 gün önce verdiği röportaja canlı yayında yanıt verdi.

A Haber'de İnce Siyaset programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, Doğan Medyasının başını çektiği bazı medya organlarında kendisi hakkında  itibarsızlaştırma kampanyası yürtüldüğünü ileri sürdü ve çarpıcı bir yorum yaptı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın HDP Milletvekili Garo Paylan üzerinden kendisini hedef aldığını söyleyen Esayan, "Bana bir çocuk istismarı gibi geldi, üzüldüm doğrusu" ifadelerini kullandı.

GARO PAYLAN, AHMET HAKAN'A NE DEMİŞTİ?

Ahmet Hakan'ın 1 Temmuz günü mikrofonunu uzattığı Paylan, Esayan için çok sert konuşmuş ve "Üçünüz de aynı dava için mi çaba göstereceksiniz Meclis'te?" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

PARTİMDEKİ KÜRTLERİ VE TÜRKLERİ MARKAR ESAYAN'A TERCİH EDERİM
- Artık Ermeni olmanın ilginçliği ortadan kalktı. Bundan sonra Ermeni olmamız değil, neyi savunduğumuz ve ne söyleyeceğimiz önemli olacak. Elbette üç Ermeni milletvekili seçilmesi önemli ama ben partimdeki Kürtleri ve Türkleri, mesela AKP'den seçilen Markar Esayan'a tercih edebilirim.
- Neden?
- Çünkü Markar Esayan'ın son dönem performansına baktığımızda bir Mehmet Metiner'den çok farkı yok. Yalnızca Ermeni kimlikli olması benim için çok da bir şey ifade etmiyor.

- Ermeni olmak önemli değilse ne önemli?
- Ne söylediğimiz önemli. Neyi savunduğumuz önemli. Bir arada yaşama gayretini mi savunuyoruz, yoksa tek adamın meşruiyetini mi tartışıyoruz? Önemli olan artık bu...

ESAYAN 37 GÜN SONRA YANIT VERDİ

A Haber'de katıldığı programda Ahmet Hakan'ın HDP Milletvekili Garo Paylan üzerinden kendisini hedef aldığını söyleyen Esayan, 37 gün sonra "Bana bir çocuk istismarı gibi geldi, üzüldüm doğrusu" ifadelerini kullandı.

Esayan canlı yayınlanan programda şunları anlattı:

MEDYADA İTİBARSIZLAŞTIRMA YAPILIYOR

Şimdi benim gibi insanlarda bu görüntüyü bozan kişilikler olarak çok büyük nefret. Beyaz Türk mayesinden gelmiş bir demokrat, kabul edilebilecek bir şey değil veya bir Ermeni vekil, bir Kürt gazeteci, vekil, AK Partili ya da yiğidi öldürüp hakkını veren yani bu çıldırma seansına katılmayan vicdanlı insanlar çok hızlı bir şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor ve bu çok sistemli bir şekilde yapılıyor.

AÇIKÇA ÇOCUK İSTİSMARIYDI ÜZÜLDÜM

Gazeteler bunu yapıyorlar, düşünün Hürriyet Gazetesi, Ahmet Hakan sırf benim üzerime bir röportaj yaptı gariban bir çocuk ile, onu istismar etti diye ben üzüldüm, HDP'li Ermeni vekil. Çünkü o gerçekten bir istismar, bir çocuk istismarı gibi geldi bana.

BANA KÜFRETTİRMEK ÜZERE YAPILDI

Alıyorsunuz genç siyasetçi namzetini ve Markar Esayan'ı itibarsızlaştırmak üzere güya onunla bir röportaj yapıyorsunuz ve 80 sorunun 80 tanesi Markar Esayan üzerine, ona küfrettirmek üzere. Niçin, sizi itibarsızlaştırmak üzere.

EZBERİ BOZAN İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

Bunu Mehmet Bey'e de yapıyorlar, Orhan Bey'e de yapıyorlar özellikle bu ezberi bozan herkese bu itibarsızlaştırma kampanyasını yapıyorlar çünkü dış dünyaya verilen görüntüyü bozuyorsunuz siz ve bundan hiç hazzedilmiyor. Her gün olan şeyler bunlar , alıştık o yüzden ama benim şahsım burada önemli değil, hepimizin üzerinde yapılan şey.