Gündem
06 Tem 2011 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

MARKALAR ARTIK TWITTER'DA DAHA RAHAT! 'DARBECİ' SİSTEMDEN YENİLİKÇİ SİSTEME!

Twitter'da kullanıcılarıyla bire bir iletişim kurmakta zorlanan markalar, bundan böyle çok daha rahat mesaj alıp gönderebilecek.

Dev markaların Twitter hesap yöneticilerinin en büyük sorunlarından biri de, takipçi listelerinde bulunmayan kişilerden gelen yorumlara özel olarak yanıt veremiyor olmalarıydı. Sosyal medyanın profesyonel amaçlı kullanımına büyük darbe vuran bu sistem, Twitter’ın yenilikçi bir kararıyla tarihe karışıyor. The Next Web’in haberine göre Twitter, özel mesaj gönderip alma bariyerini onaylanmış hesaplar için kaldırmaya hazırlanıyor. Böylelikle bir marka yöneticisi, Twitter üzerinden gelen bir şikayete doğrudan yanıt vermek ve sonrasında yanıt almak için ilgili kişiyi takip etmek zorunda kalmayacak.

Şimdiye kadar açık mesaj ile bahsetme, takibe alma, özel mesaj yoluyla şikayeti dinleme ve sonrasında takip listesinden çıkarma gibi uzun ve külfetli bir mekanizmaya sahip olan “müşteri ilişkileri”, yeni ve zahmetsiz haliyle Twitter için yapılan şirket planlamalarına yepyeni bir boyut getirebilir. Henüz Türkiye’de kullanıma geçmeyen bu yeni özellik devreye girdiğinde, örneğin “cbabdullahgul” gibi onaylanmış (verified) hesaplara özel mesaj göndermek için sadece onu takip etmeniz yeterli olacak.

(www.bilgicagi.com)