Dünya
05 Eki 2021 11:06 Son Güncelleme: 05 Eki 2021 11:10

Mark Zuckerberg'in serveti 3 saatte 6,7 milyar dolar eridi

WhatsApp, Instagram ve Facebook'un dünya genelinde çökmesi Zuckerberg'i dünyanın en zenginleri listesinde altıncı sıraya düşürdü.

Sosyal medya platformları WhatsApp, Instagram ve Facebook'a dünya genelinde 5 saati aşkın süre erişim sorunu yaşandı. Sorun, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'e 3 saatte 6,7 milyar dolar kaybettirdi.

Söz konusu soruna ilişkin her üç sosyal medya platformunu da çatısında barındıran Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" ifadesini kullandı.

Stone, söz konusu uygulamalara hangi ülkelerde erişim sorunu yaşandığına ilişkin detay paylaşmadı.Yaşanan erişim sorunu Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in kişisel servetine de hemen olumsuz yansıdı. Kesinti Zuckerberg'in servetini yaklaşık 3 saatte 6,7 milyar dolar eritti. Zuckerberg, Forbes Real-Time verilerine göre, dünyanın en zenginleri listesinde altıncı sıraya düştü.

Facebook başkanı, serveti 117.8 milyar dolar olan Oracle yazılım geliştiricisinin kurucu ortağı Larry Ellison'a en zengin insanlar listesinde beşinci sırayı kaybetti.