Gündem
14 Eki 2015 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Mardin'deki o okullara Aziz Sancar'ın adı veriliyor!

Mardin'deki okullara Nobel ödüllü aziz Sancar'ın adının verilmesi için çalışma başlatıldı

Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın memleketi Mardin Savur İlçesi'ndeki Merkez Ortaokulu ve Mardin merkezdeki Artuklu Anadalu Lisesi'ne adının verilmesi için çalışma yapılıyor.

Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Mardinli Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ilk, orta ve lise yıllarındaki karne ile diploması ortaya çıktı. Karne ve diplomasındaki bütün notları, 10'luk sistem üzerinden 10 olduğu ve pekiyi derecesi ile sınıfı geçtiği görülürken, sadece 2 dersinin 9 olduğu görüldü. Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, sadece Milli Güvenlik ve yabancı dil İngilizce derslerinden 9 aldığı görüldü.

Özel bilgileri ile mezun olduğu yıl çektirdiği anlaşılan siyah beyaz bir fotoğrafının yeraldığı mezuniyet belgesinde; öğrencinin adı Aziz Sancar, babasının adı: A.Gani, doğum yeri ve yılı: Savur 1964, okul no: 1450 yazıldığı görülürken, Fuat Yağcı imzalı belgedeki tarih ise 1964 olduğu görüldü.

Bu arada, Prof.Dr. Aziz Sancar'ın adının, eğitim gördüğü Savur Merkez ilk ve ortaokulu ile daha önce Mardin Lisesi olan şimdiki Artuklu Anadolu Lisesi'ne verileceği, Mardin Valiliği'nin bu konuda çalışma yaptığı öğrenildi.