Televizyon
10 Ağu 2015 11:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

Mao'ya hakaret eden ünlü sunucu kanaldan kovuldu!

Çin'de, devlet televizyonunun sunucusu, kurucu lider ile ilgili uygunsuz ifadeler kullandığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı.

Çin'de, devlet televizyonunun sunucusu, kurucu lider Mao Zedong ile ilgili uygunsuz ifadeler kullandığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı.

Çin'in resmi yayın organlarından Halkın Günlüğü gazetesi, Çin Merkezi Televizyonu'nun (CCTV) ünlü sunucularından Bi Fucien'in, Çin'in kurucu lideri Mao Zedong ile ilgili uygunsuz söylemlerinden dolayı ağır ceza alacağını yazdı.

Sunucu Bi Fucien'in, geçen nisan ayında yemek ortamında Mao ile ilgili uygunsuz ifadelerinin bulunduğu video kaydının internete yüklenmesinin ardından çok çabuk yayıldığı ve Bi'nin yoğun eleştiri aldığı ifade edildi.



Çin Devlet Basın, Yayın, Radyo, Film ve Televizyon İdaresi, sunucu Bi'yi "ciddi disiplin ihlali" yapmak suçundan kınadı ve tüm programlardan uzaklaştırıldığını açıkladı. Öte yandan, resmi makamların CCTV'den konuyu ciddiye almalarını ve Bi'yi sert bir şekilde cezalandırılmasını da talep ettiği kaydedildi.
CCTV'de 1989'dan beri çalıştığı belirtilen Çin'in tanınmış ekran yüzlerinden Bi Fucien'in "Star Boulevard" adlı müzik eğlence programı, ülkede en çok izlenen programlar arasında yer alıyor.