Gündem
10 Ağu 2020 11:06 Son Güncelleme: 10 Ağu 2020 12:34

Manukyan'ın dudak uçuklatan mal varlığına ne olacak?

Genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın milyonlarca liralık servetinin tek mirasçısı 80 yaşındaki Kerope Çilingir’in ölümünün ardından şimdi gözler müthiş mirasın kime kalacağında.

Genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın milyonlarca liralık servetinin tek mirasçısı 80 yaşındaki Kerope Çilingir’in ölümünün ardından şimdi gözler müthiş mirasın kime kalacağında. Mahkeme dava konusu olan mal varlığına tedbir koymuştu.

Kerope Çilingir’in vefatının ardından eşi Neslihan Çilingir açıklama yapmak istemedi. Manukyan’ın mirasçısı olduğunu iddia ederek davalık olduğu 36 kişinin avukatı Oktay Köse ise “Kerope’nin ölmesinin bu aşamada bize ne zararı ne de yararı var. Sadece muhatabımız değişti. Kızı Dora ve eşi Neslihan hanım bundan sonraki muhatabımız olacak. Biz sahte nüfus kayıtlarının düzeltilip Manukyan’ın gerçek sahiplerine geçmesini istiyoruz. Manukyan’ın mal varlığına mahkeme tedbir koyduğu için şu an resmi olarak malvarlığından kimse faydalanamıyor. Sadece kızı Dora, birtakım şahıslar vasıtasıyla bir kısım yerlerden kira topluyor” dedi.

YÜZLERCE İŞ HANI, DAİRE...

MATİLD Manukyan’ın dava dosyasında yer alan malvarlığı şu şekilde:

- Antalya, Alanya ve Balıkesir’de 5 adet 5’er yıldızlı otel,

- Kıbrıs’ta 5 yıldızlı otel,

- İstanbul’da 2 fabrika,

- Kınalıada ve Büyükada’da iki köşk,

- İstanbul’da 500 daire, 70 iş hanı,

- Yalova’da yüzlerce daire ve arsa,

- Muğla, Kocaeli, Erzurum ve Adana’da onlarca bina ve arsa,

- Fransa’daki bir bankada 150 milyon Euro

- 220 taksi,

-Toplam 486 taşınmaz, banka hesapları, hisseler ve dövizler.